Cem Özdemir'den Erdoğan itirafı

Cem Özdemir'den Erdoğan itirafı
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir Türkiye ve Erdoğan düşmanlığına ilişkin itiraf gibi açıklamalar yaptı.

 

Almanya'da Türkiye karşıtı propoganda yürüten Cem Özdemir, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığına ilişkin itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Özdemir'in sözleri, Türkiye'nin AB üyesi olmasının önündeki tek engelin Avrupa'nın kronik 'Erdoğan düşmanlığı' olduğunu gözler önüne serdi.

1915 Ermeni olaylarına ilişkin iddiaları 'soykırım' olarak tanınmasına önayak olan Alman Federal Parlamentosu'ndaki Türk vekil Cem Özdemir Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin 'itiraf' niteliğinde açıklamalar yaptı.

Daha önce Türkiye karşıtı oluşumların içinde yer alan ve destek veren Özdemir, Türkiye'nin Cumhurbaşkanının Erdoğan olduğu sürece, AB üyesi olmasının imkansız olduğunu söyledi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması, Erdoğan liderken kesinlikle olmayacak" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'A YARANMAYA ÇALIŞIYOR"

Türkiye'nin AB üyeliğine kapıları tamamen kapatmayan Özdemir, "Ancak, uzun vadede biz Avrupa'da demokratik bir Türkiye'ye ilgi duyuyoruz" dedi. Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU'nun Türkiye ile üyelik görüşmelerine kapıları kapatmasını eleştiren Özdemir, tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklığın dillendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Başbakan Angela Merkel'in çabaları sonucu AB ile Türkiye arasında sığınmacı krizinin çözümü konusunda varılan geri kabul anlaşmasını da eleştiren Cem Özdemir, kısa vadeli çıkarlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaranmaya çalışıldığını öne sürdü. Birlik partilerinin Türkiye'ye yönelik politikalarda pusulayı şaşırdığını belirten Özdemir, Türkiye politikasının stratejiden yoksun olduğunu, sadece taktiksel olarak hareket edildiğini savundu.

PKK BAYRAKLARI ALTINDA HDP'YE OY İSTEMİŞTİ

1 Kasım seçimlerinden önce HDP'nin Almanya'daki toplantılarına katılarak terör örgütünün siyasi uzantısı olan partiye oy isteyen Cem Özdemir, PKK'nın eylemlerini aklayan açıklamaları ile tanınıyor. PKK bayrakları altında konuşmalar yapan Cem Özdemir, her fırsatta Türkiye'nin sivil Kürtlere katliam yaptığı yalanını gündeme getirerek Türkiye'yi uluslararası kamuoyunda zor durumda kalması için özel bir gayret sarfediyor. Almanya'da yaşayan Türk ve Müslüman azınlıkta Cem Özdemir'e tepki ise giderek büyüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum