Samsunlulardan Başkent çıkarması

Samsunlulardan Başkent çıkarması
Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan yaklaşık bin 500 Samsunlu, ASİYAD'ın düzenlediği iftar programında bir araya geldi.

Samsunlu üst düzey siyasetçi, bürokrat ve yargı mensubu da programa katıldı. Farklı siyasi partinin temsilcileri aynı masada iftar yaparak yaşadığımız zor günlerde birlik mesajı verdi.

Ankara Samsun Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Dayanışma Derneği (ASİYAD) her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar programında Samsun, İstanbul, Bolu ve Ankara'da yaşayan yaklaşık bin 500 Samsunluyu bir araya getirdi. Ankara Çukumambar'da gerçekleştirilen iftar organizasyonuna Samsunlu üst düzey siyasetçiler, bürokratlar ve yargı mensupları da etkinliğe büyük rağbet gösterdi. Farklı siyasi partinin temsilcileri aynı masada iftar yaparak yaşadığımız zor günlerde birlik mesajı verdi.

BAKAN DÜZEYİNDE KATILIM OLDU

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Sayıştay Başkanı sayın Recai Akyel,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Danışmanı Hüseyin Ediz, Ak Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek'in yanı sıra çok sayıda eski milletvekili Samsun İlçe belediye başkanları,  Samsun, Ankara, Bursa ve İstanbul'dan gelen dernek ve konfederasyon başkanları iştirak etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Samsunlu olan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzel ise telekonferansla programa katıldı.

İKİ ŞEHRİN ARASINDA ÇATI OLACAĞIZ

İftar programının açılış konuşmasını yapan ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, öncelikle terörü lanetleyerek katılımcılara birlik ve beraberlik mesajı verdi. ASİYAD olarak Samsun'un ve Samsunluların Ankara'da eli kolu olacaklarını belirten Başkan Yılmaz, iki büyük şehir arasında çatı görevi görmeye, insanlık için iyi eserler bırakmaya hazır olduklarını aktardı. 

SİYASİLERDEN DAYANIŞMA MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise terörün biran önce son bulmasını diledi. Yüzlerce Samsunluyu bir araya getiren ASİYAD yönetimine teşekkür eden Karaaslan, hemşerileriyle sık sık bir araya geleceğini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise "Dayanışma içerisinde bu zor günleri el ele kol kola verip geçeceğiz. Biz ancak bir olduğumuzda büyürüz Allah birliğimizi bozmasın diyoruz" dedi. MHP'li Hüseyin Ediz ise Samsunluların siyasi irade de daha fazla temsil edilmesi gerektiği konusunda hemşerilerine çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.