Turizmciler memurlardan sonra Barolar Birliği ile anlaştı

Turizmciler memurlardan sonra Barolar Birliği ile anlaştı
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte açılan tatil sezonuyla harekete geçen turizmciler , memurlardan sonra şimdi de indirimli tatil için Barolar Birliği ile anlaştı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısında yaşanan düşüşlerden dolayı turizmciler yerli turistleri kazanmak için harekete geçti. 

BAROLAR BİRLİĞİ İLE ANLAŞTILAR

Geçtiğimiz hafta TÜROFED'in devlet memurları için hazırladığı 12 ayda maaştan kesilmesi karşılığında çek ile tatil gündemdeki yerini korurken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), Barolar Birliği ile anlaştı. Yaklaşık 100 binavukat, TÜRSAB üyesi operatörlerden yüzde 30’a varan indirim alacak.

Tatil yörelerindeki durgunluğa son vermeyi amaçlayan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), hazırladığı ‘Çek ile tatil’ projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunmuştu. Bakanlık ile görüşmeler sürerken bir indirimli tatil fırsatı da Barolar Birliği üyesi avukatlar için geldi. 

Turizm sektörünü canlandırmak adına üye sayısı fazla olan birlik ve derneklerle görüşmelere devam ediyor. BU görüşmelerden ilk sonuç alınan Barolar Birliği oldu. TÜRSAB ile Barolar Birliği arasındaki anlaşma gereğince  TÜRSAB üyesi 60 tur operatörü, yaklaşık 100 bin avukat ve ailesine yüzde 30'ları bulan indirim uygulayacak. 

MEMURA 12 TAKSİT FIRSATI BİRKAÇ HAFTAYA NETLEŞECEK

Sabah gazetesinin haberine göre; TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, iç pazarı canlandırmak için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi. Ulusoy, "Çok üyeye sahip dernek ve birliklerle görüşmelerimiz oldu. Bu yönde çalışmalarımızın ilk meyvesini de Barolar Birliği ile yaptığımız anlaşmayla aldık. Kampanyaya katılan TÜRSAB üyesi tur operatörleri, Barolar Birliği'ne kayıtlı avukat ve ailelerine özel indirim ve imkânlar sunacak" dedi. Sayıları yaklaşık 3.5 milyonu bulan kamu personeline yüzde 30 indirim yapılması için de Turizm Bakanlığı'na proje sunduklarını hatırlatan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, bir ay içinde sonuçlanacağını kaydetti.

ÖZEL SEKTÖRE PROJE YAPABİLİRİZ

Yeni potansiyel oluşturmak için özel sektör çalışanlarıyla da ortak projeler geliştirilebileceğini aktaran Ulusoy, "Büyük şirketlerle özel anlaşmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı. Bu yıl erken rezervasyon kampanyasıyla yapılan rezervasyonların bir önceki yıla oranla yüzde 25 arttığını aktaran Ulusoy, turizmcinin yaşadığı kaybı minimize etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

BAYRAMDA 500 BİN İLAVE TURİST

Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının sektörde doping etkisi yarattığını belirten Başaran Ulusoy, şunları anlattı: "Erken rezervasyon kampanyaları sayesinde Türk turistin tatile çıkma alışkanlığı değişti. Geçen yıl erken rezervasyon ile tatile giden Türk turist sayısı 3.2 milyondu. Bu yıl ise rakam 4 milyonu buldu. 9 günlük bayram tatiliyle birlikte 500 bin kişi daha tatile çıkacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.