AK Parti eyalet sistemini kabul mu ediyor?

AK Parti eyalet sistemini kabul mu ediyor?
Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalar sürerken, dünkü açıklamalar "AK Parti ABD'deki gibi bir eyalet sistemini kabul mu ediyor" sorusunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarının gündemden düşürmemeye çalıştığı  Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalar dün farklı bir boyut aldı.

Başbakan Binali Yıldırım ana muhalefet partisine "Amerikan tipi Başkanlık da kabulümüz" diye seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın hodri meydanına 2 soruyla karşılık verdi.

BAŞBAKAN'DAN HODRİ MEYDAN

Başbakan Binali Yıldırım partisinin Meclis grup toplantısında şöyle dedi: "Bir televizyon programında Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Amerika'daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız, buyurun'. Biz bunu 'biz hazırız' olarak anlıyoruz. Biz buyurduk, siz de buyurun, Amerikan tipi olsun. Biz Türk tipini tercih ediyoruz ama siz Amerikan tipi başkanlık olsun diyorsanız ona da varız, hodri meydan."

MUHALEFETTEN SORU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisi grup toplantısında Başbakan Başbakan Yıldırım'ın çağrısına iki soruyla cevap verdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Sayın Binali Yıldırım'a iki soru soruyorum. Bir Türkiye'de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz? İki ABD'de her eyaletin ayrı parlamentosu, kanunu var. Bunu kabul ediyor musun, etmiyor musun? Önce çık bunları anlat. Bize sorarsan biz kabul etmiyoruz. Biz atalarımızın kurduğu, geliştirdiği Parlamenter Sistemi savunuyoruz. Hodri meydan dedi, hodri meydan diyorum. Çık cevap ver."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum