Türkiye’nin Suriye’de rolü olabilecek mi?

Türkiye’nin Suriye’de rolü olabilecek mi?
İran’ı çok iyi bilen yazarlardan Selahattin Eş Çakırgil, Suriye’nin geleceğiyle ilgili son sözü İran ve Türkiye’den daha çok Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya ile Fransa gibi emperyalist güçlerin söyleyeceğini kaydetti.

Bir dönem İran’da yaşayan ve İran’ı çok iyi bilen yazarlardan Selahattin Eş Çakırgil, Suriye meselesinde bilinenin aksine son sözü söyleyecek ülkelerin emperyalist ülkeler olacağını ileri sürdü.

Çakırgil bugünkü Star gazetesindeki makalesinde Suriye krizine değindi ve Irak’taki Müslümanlar arasındaki problemleri ele aldı. Irak’ta Müslümanların arasındaki problemlere vurgu yapan Çakırgil, bölgedeki karışıklıklara dikkat çekti. Bölgede Müslümanların sürekli birbirlerini suçlamasına vurgu yapan Çakırgil, Hizbullah lideri Nasrullah’ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki değerlendirmeye dikkat çekti. 

Çakırgil’in makalesinin ilgili kısmı şöyle:  

Nasrullah, Amerika, Suûdî, Katar ve Türkiye’nin bir cephe oluşturduğunu ileri sürüyor; ‘Erdoğan, geçmişte Şam’daki Emevi Camiinde Cuma Namazı kılacağını söylüyordu, şimdi ise artık Haleb’de bile kılması mümkün değil’ de diyordu. Tabiatiyle, bunları söylerken, kendilerinin İran ve Rusya’dan ayrı olarak, Amerika’yla da işbirliği yaptıklarını görmezlikten geliyordu.

Bu vesileyle tekrar belirtelim ki, bazılarının Suriye konusunda son sözü Türkiye ve İran’ın söyleyebileceği gibi bir kanaati taşıması şaşırtıcı.. Görünür beşerî çerçeveye bakıldığında, Suriye’deki son sözü söylemek isteyenler, Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa ve diğer emperyalist güçler..

İran ve Türkiye’ye gelince.. Türkiye, NATO ve Batı dünyası ile limonî.. İran ise hem Amerika ve hem de Rusya ile hele de Suriye krizi konusunda sıkı-fıkı..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum