Dul ve yetimler aylığı alanlar promosyondan faydalanacak

Dul ve yetimler aylığı alanlar promosyondan faydalanacak
Memurlar gibi emeklilere de banka promosyonu dönemi başlıyor. Çalışma Bakanlığı, emeklilere promosyon için bankalarla pazarlıkları sürdürüyor. Görüşmeler hem emekliler hem de hak sahipleri için yapılıyor.

 Anlaşma sağlanırsa, promosyon sadece emeklilerle sınırlı kalmayacak. Dul ve yetimlere de yani eşinin ya da babasının emekli maaşını alanlar da promosyondan yararlanabilecek.

EMEKLİ YAKINI DA PROMOSYON ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bir soru önergesini yanıtlayan Soylu, emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin olarak bankalar ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Bakan Soylu, şunları kaydetti: kampanyalar var "Emekli ve hak sahipleri ilk gelir/aylıklarını gönderilen bankadan aldıktan sonra istedikleri takdirde; kurumun ilgili birimlerine yazılı olarak müracaat ederek, e-devletüzerinden veya aylık almak istedikleri banka şubelerine müracaat ederek gelir/aylıklarını promosyon ödemesi yapan bankalara taşıyabilme imkanına sahiptir. Bazı özel bankaların, şubelerinden bankaca belirlenen sürede aylık almaları taahhüdü ile promosyon ödemesi yapacağına ilişkin kampanyaları bulunmaktadır."

12 BANKA FORMÜLÜ

Edinilen bilgiye göre; promosyonda gelinen nokta, 3 yıllık dönem için 600 lira ödenmesi. Ancak Bakanlık tutarın artırılmasını istiyor. Beklenti, 3 yıl için 900 lirada anlaşılması. Bakanlık, promosyon görüşmelerini Türkiye genelinde belli sayıda şubeye sahip 12 banka ile yürütüyor. Promosyon için anlaşmanın bu 12 banka ile yapılacağı konuşuluyor. Bu durumda emekli, söz konusu 12 bankadan istediğini seçecek.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum