Terim'den Ozan açıklaması! "Biz ona saçını önden biraz.."

Terim'den Ozan açıklaması! "Biz ona saçını önden biraz.."
Fatih Terim bugün basın mensupları ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi..

Hırvatistan karşılaşmasında yenilgiden çok kötü oyuna üzüldüğünü ifade eden Terim, "Biz bir kulüp takımı olduk. Ancak Hırvatistan maçında bir kabullenmişlik vardı. Biz 1-0'dan çok maç çevirdik. Ama Hırvatistan karşısında skora isyanı göremedim. Bu bende hayal kırıklığı yarattı. Biz bir çok şeyi yapan ama bu maçta yapamayan, yapamazken de kendi doğal reaksiyonunu da sahada gösteremeyen olduk. Bir kulüp takımı olduğumuz için bu durum hepimizi çok üzdü" dedi.

Kadro tercihiyle ilgili hiç pişmanlık duymadığını ve uzun bir süreç sonrası bu kadronun belirlendiğinin altını çizen Fatih Terim, "Seçtiğim kadrodan yana bir pişmanlığım yok. Aylarca süren çalışmalardan sonra karar verdik. Kadroyu bir günde seçmedim. Sorunlarımız da var tabi, oyunculardan transferi devam eden, özel hayatında sorun yaşayan ve az süre alanlar var. Ancak burası bir podyum gibi. Oyuncularıma, 'çıkın ve en iyi yürüyüşü siz yapın' dedim. Buradan büyük takımlara 3-5 oyuncu daha vermek beni mutlu eder" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Hırvatistan maçı sonrası Ozan Tufan ve Emre Mor gibi oyuncuların eleştirilmesiyle ilgili olarak ise, "Ozan Tufan'ın saçı, Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çektirmesi gündem oluyor, bunu anlamıyorum. Sosyal medya öyle bir mecra ki, birisi kuyuya taş atıyor, hadi uğraşın işiniz yoksa.

Yalandan kabadayılığa gerek yok, Ozan ile bu konuyu (saç düzeltme olayı polemiği) konuşmadım bile. Biz Ozan'a saçını önden biraz kestir mi diyelim? " ifadelerini kullandı.

"İSPANYA MAÇINDA İSTENİLEN TÜRKİYE SAHADA OLACAK"

İspanya karşısında önemli bir maça çıkacaklarını belirten Terim, "İspanya ile başetmek için üst seviyede bir performans ortaya koymak zorundasınız. Bunu takımdaki herkes biliyor. İspanya maçında istenilen Türkiye sahada olacak. Bu kolay değil. Topun İspanya'da kalmasını önlemek çok zor, bunu başarabilen var mı ? Normal performanısımızın burada yetmez. Ümit ediyorum, bizim hepimizini beklediği bir Türkiye - İspanya maçı olacak... Eforumuz, gücümüz yeter yetmez ...Bizim istediğimiz Türkiye olacağız. İsteyeceğiz, yılmayacağı. Dalgalanmayı kabul ediyorum, bireysel anlamda... yanıt verme, rakiple düello...Bu dalganlanmaya evet ama resmin geneline bakacağız" dedi.

"DÜNYADA MEVKİ KAVRAMI KALMAMIŞTIR" 

Fatih terim bazı futbolcuların yanlış yerde oynatıldığına dair eleştirilere karşılık ise şu cevabı verdi:

"Bu oyuncu grubu son 10 maçı, bir çoğu 11-12 maçı birlikte oynadılar. Yerleri de belli ama dünyada mevki kavramı kalmamıştır. Muhakkak ki daha iyi olacağı yer vardır bir oyuncunun bu doğru... Ben Arda'yı bir yıl önce koydum ortaya sahaya... Hakan Çalhanoğlu kenar oyuncusu mu, hayır... Bunu ben de biliyorum. Caner'in Cenk'in maç eksiği var, kabul... Hata aramaya kalkarsak binlerce buluruz. Bir takım şeyleri değiştirdim, bazı oyuncularımızın pres tarafı yok. Çalhanoğlu toplara iyi vuduğu için zaman zaman içeri çekiyorum. Selçuk da iyi oynuyor, Ozan da , Oğuzhan da. İleri destek de veriyorlar. Bizim takımımız kovalaayn bir takım değil, biz takım olarak bütün yapmaya çalışıyoruz. Nırvatistan maçında sıkıntımız ikinci toplarda oldu. Bir takım oyuncularımızın fiziki ve mental eksiklikleri var mı, var. Oğuzhan benim çok güvendiğim bir oyuncu... Oğuzhan her tarafta oynayabilir, yarı sahada... ofansda..santradan hucüma doğru olan her bölgede oynar. Onsekizin içinde, dışında herşeyi yapabilecek bir oyuncu gurubuna sahibiz. Saha içinde herkesi nazıl zinde tutabilirim bunun hesabı içindeyim. Sahanın içerisinde sadece üç oyuncu değişmez. Oyuncuların yerlerini, alanlarını değiştirirsiniz çoğu zaman"

"BİR OYUNA GELDİK VE EYFEL KULESİ'NDE TÜRK BAYRAĞI'NI GÖRÜYORUZ, BU ÇOK ANLAMLI VE GÜZEL"

"Milli takımı herkes burada görmek istiyordu, keşke biz de olsak bayrağımız Eyfel'de dalgalansa diyorduk ama daha ilk yenilgide saldırıya uğruyoruz, kazanınca herşey güzel kaybedince bir şeyler bulunuyor. Bir oyuna geldik ve Eyfel Kulesi'nde Türk Bayrağı'nı görüyoruz, bu çok anlamlı ve güzel. Bunun tadını çıkaralım. Bu turnuvada sonuç ne olursa olsun, bir milat olacak. Diyelim ki herkesi yendik, 1. olduk, 2. olduk ve ülkeye döndük. Herşey yerli yerinde mi olacak. Sahalar düzgün mü, kavga gürültü, kavganın bini bin para. Sahaya gelmeyen seyirciler var. futbol un daha iy oynanması için elbirliğiyle hareket ettiği bir ortama mı döneceğiz. Biz elimizden geleni yapacağız. Bazı şeylerin değişmesi için bazen neticeler yeterli olmuyor maalesef" diyerek önemli mesajlar verdi.

TERİM'DEN AYRILIK SİNYALİ!

Öte yandan Fatih Terim'in basın mensuplarına seslenerek Arkadaşlar bu resme girin bir daha bulamazsınız !.." demesi dikkat çekti. Basın mensupları ile topluca çekilen fotoğraf öncesinde bu sözlerini 2 kez tekrarlayan Terim, ayrıca şöyle devam etti: "Milli Takım Euro 2016'dan sonra 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başlayacak. Bu süreç ya benli ya da bensiz devam edecek."

Terim'in bu sözlerinin altındaki anlam da basın mensupları arasında tartışılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.