CHP'li belediye yangını söndüremedi

CHP'li belediye yangını söndüremedi
Bodrum'da 3 gündür devam eden yangın halen söndürülemedi.

CHP Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan veNurettin Demir, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve meclis üyeleriyle birlikte, üç gün önce yangının çıktığı ve halen dumanların yükseldiğiGündoğan'daki çöplük alanında incelemelerde bulunmak üzere, bugün saat 16.00'de bölgeye gitti.

VEKİLLERDEN "ÇÖP YANGININA KARŞI SOĞUKKANLI OLUN" TELKİNİ

Milletvekilleri, çöplük alanında duman altında bekleyen Gündoğan Peynir Çiçeği  Gönüllüleri Derneği üyeleri ve Gündoğan Mahalle Meclisi üyelerinin tepkisiyle karşılaştı. Milletvekilleri soğukkanlı olunması gerektiğini, acil çözüm için gereken her şeyin yapıldığını belirtti.

METANGAZI SÜREKLİ PATLIYOR

Gündoğan Mahalle Meclisi üyesi Zeynep Akıncı, "Bu çöplük tam 25 yıldır kullanılıyor. 40 yıldaBodrum'un bir atık sorununu çözemediler. Yarımadanın tam 4 noktasında böyle patlamaya hazır vahşi depolama var. Tedbir alınmaz ise yangın çıkacak, facia olacak dedik. Yangın çıktı, evler kül olmaktan kurtuldu. Şimdi ise zehirli metangazı, dumanıyla üzerimize yağıyor. Burada hayvanlarda ve insanlarda her an ölüm olabilir. Ciddi bir tedbir alınmasını istiyoruz. 25 yıldır söylenenler lafta kaldı. Üstelik bu yangının ne zaman söneceği ise belli olmadığını söylüyorlar. Çünkü metangazı durmadan patlıyor" dedi.

"ÖLÜMLER OLURSA BUNUN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ"

Bir diğer belediye Meclis üyesi Sevinç Baştürk ise "Gündoğan şu anda dumanlar altında. Ölümler olursa bunun altında kalkamazsınız. Üzeremize zehir yağıyor. Tatil ve rahat nefes almak için geldiğimiz cennette zehirleniyoruz" dedi.

'BU MANZARA GERÇEKTEN BODRUM'A YAKIŞMIYOR'

Yaşanan manzaranın Bodrum'a yakışmadığını söyleyen Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Tam 10 yıldır katı atık merkezi yapabilmek için belediyelerimiz tüm gayreti gösteriyor. Ancak yer temininde sadece sorumlu belediyeler değil. Birçok kurum ve kuruluştan gerekli izinler alınması gerekli. Bürokrasiyi özellikle yavaş işletiyorlar. Şu anda modern atık tesisi için tüm ihaleler ve anlaşmalar yapıldı. Bunu bile engellemeye çalışan siyasiler var. Bodrum'un katı atık sorunu siyasi malzeme yapılması asıl en büyük tehlike. Sizler bu konuda tepki göstermekte tamamen haklısınız. Hem halk hem doğa ve çevre sağlığı tehlikede. Milletvekilleri olarak yaptığımız incelemede ilk iş olarak buradaki yangının söndürülmesini ardından bir daha kullanımamak üzere ıslah edilmesini sağlayacak adımların atılmasını sağlayacağız" dedi.

CHP'Lİ VEKİLLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Yaklaşık bir saat süren incelemenin ardından vatandaşlar, CHP'li vekillerine açıklamaları ve duyarlılıkları için teşekkür etti. Sert başlayan tartışmalar, vekillerin bu işin takipçisi olacağı sözünü vermesiyle yumuşayarak sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.