Zenginleri dolandıran şebeke çökertildi

Zenginleri dolandıran şebeke çökertildi
İstanbul'da iş adamlarının çıplak görüntülerini kaydederek şantaj yapan şebekeye yönelik yapılan operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da E.P isimli bir kuyumcu, kaydedilen cinsel içerikli görüntüleriyle kendisine şantaj yapıldığını belirterek Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

TAKİP BAŞLADI

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Çalışma kapsamında şüphelileri tespit eden ekipler teknik ve fiziki takip başlattı.

 

Yapılan takiplerin ardından geçtiğimiz pazartesi Günü Güven S. isimli şüpheli Bursa’da, Vildan T. ise Şile’de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda hafıza kartları ve bilgisayar ele geçirildi.

 

GÖRÜNTÜLERLE ŞANTAJ YAPTILAR

Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nde sorgulanırken, ele geçirilen hafıza kartları ise incelemeye alındı. İncelenen hafıza kartlarında, şebekenin kandırılan vatandaşların cinsel içerikli görüntülerini ortaya çıktı. İlaç verilerek tecavüz edilen kadınlara ait görüntülerin de bulunduğu çok sayıda pornografik görüntü arşivleyen şüphelilerin bu yöntemle şantaj yaptıkları ortaya çıktı.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından Tehdit, Yağma, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme suçlarıyla adliyeye sevk edilen Güven S. isimli şüpheli tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.