Romanya ile İsviçre berabere kaldı

Romanya ile İsviçre berabere kaldı
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda Romanya ile İsviçre 1-1 berabere kaldı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) A Grubu'nda Romanya ile İsviçre 1-1 berabere kaldı.

İkinci maçlara geçilen A Grubu'nda Romanya ile İsviçre karşılaştı. Mücadeleye etkili başlayan taraf İsviçre olsa da ilk gol Romanya'dan geldi.

18. dakikada Lichtsteiner'in ceza sahası içinde Chipciu'ya müdahelesiyle hakem Karasev penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Stancu, meşin yuvarlakla kaleciyi farklı köşelere yollayarak Romanya'yı 1-0 öne geçirdi.

28. dakikada ceza sahası içinde topu önünde bulan Sapunaru'nun şutunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp dışarı çıktı.

İlk yarı Romanya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle bitti.

İsviçre aradığı beraberlik golünü 57. dakikada buldu. Rodriguez'in sol kanattan kullandığı korner atışında Djourou'nun indirdiği topu önünde bulan Mehmedi'nin bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1.

İki takım da kalan bölümdeki ataklardan sonuç alamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu skorla İsviçre puanını 4'e yükseltirken, Romanya ilk puanını kazandı.

Stancu penaltıdan ikinci golünü attı

Romanya Milli Futbol Takımı'nın 28 yaşındaki oyuncusu Bogdan Stancu, bu turnuvada Fransa'dan sonra İsviçre'ye karşı kullandığı penaltı atışını da gole çevirdi.

Gençlerbirliği'nde forma giyen golcü oyuncu, EURO 1984'te Danimarkalı Frank Arnesen ve EURO 2000'de İspanyol Gaizka Mendieta'dan sonra bir Avrupa Şampiyonası'nda penaltıdan 2 gol atan üçüncü futbolcu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.