Almanya ve Fransa'nın kirli PYD oyunu

Almanya ve Fransa'nın kirli PYD oyunu
Fransa ve Almanya’nın, Kobani’de terör örgütü PYD için asker gönderdiği ortaya çıktı.

Suriye'nin kuzeyindeki stratejik Menbic kasabasını terör örgütü DAEŞ'in elinden alma operasyonlarına ABD'nin yanı sıra Fransa ve Almanya'nın da özel kuvvet gönderdiği iddia edildi. Fransızların, terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG'nin de aralarında bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen eski bir çimento fabrikasının arazisini mesken tuttuğu kaydedildi.

'ÇİMENTO FABRİKASINA ÜS KURMUŞLAR'

Fransız askerlerinin, ABD askerleriyle birlikte, Menbic operasyonundan günler önce Kobani'ye gittiği öne sürüldü. Güvenlik nedeniyle askerlerin gelişi gizli tutuldu. Bölgedeki kaynaklara göre Kobani'de 170 kadar Fransız askeri bulunuyor. Fransız özel kuvvetlerinin, çatışmalara katılmadığı ancak SDG militanlarına danışmanlık ve silah eğitimi verdiği belirtildi. Paris'teki yetkililer geçtiğimiz hafta Suriye'de Fransız özel kuvvetlerinin bulunduğunu teyid etmiş, ancak Kobani'de bir üs inşa edildiğine dair herhangi bir bilgi vermemişti. Almanya Savunma Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada "Suriye'de hiçbir Alman özel kuvveti bulunmamaktadır. Suçlamalar yalandır" cümlelerine yer verdi. 31 Mayıs'ta başlayan ve ABD'nin yoğun desteğine sahne olan Menbic operasyonunu, SDG yürütüyor. Menbic'in çevresindeki çok sayıda yerleşim yerinin SDG'nin eline geçtiği, ancak şehir merkezinin hâlâ DAEŞ kontrolünde olduğu kaydedildi.

DAEŞ HER CEPHEDE GERİ ÇEKİLİYOR

Fransa'da yayımlanan Le Parisien gazetesi, ABD'li stratejistlere dayandırdığı haberinde, terör örgütü DAEŞ'in tüm cephelerde geri çekildiğini yazdı. Habere göre Irak'ın Felluce şehrinde ordu ve Şii militanlar örgütü kıskaca aldı. Musul operasyonunda da iki köy DAEŞ'ten alındı. Suriye'deyse Menbic operasyonunun ardından örgütün kalesi Rakka'nın tehdit altında olacak. Libya'da da Birlik Hükümeti, Sirte'deki DAEŞ militanlarına yönelik başarılı operasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor. Öte yandan İngiliz BBC kanalının analizine göre üst üste verilen kayıplar DAEŞ'i stratejik bir gerilemeye itti. İstikrarsızlıktan beslenen terör örgütü DAEŞ'in yıkılabileceği ancak ölmeyeceği yorumu öne çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum