Yeni Türkiye bu mu?

Yeni Türkiye bu mu?
Kendini muhafazakâr giyim markası olarak adlandıran Mü’Mine isimli markanın Çırağan'da iftarlı defile düzenlemesi pes dedirtti. Cumhuriyet defileyi sürmanşetine taşıyarak diline doladı.

Kendini muhafazakâr giyim markası olarak adlandıran Mü’Mine isimli markanın İstanbul Çırağan Sarayı'nda iftarlı defile düzenlemesi pes dedirtti. Defileyi sürmanşetine taşıyarak ön sayfasına dolayan Cumhuriyet şu ifadeleri kullandı: 
“Mümine’nin defilesi Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Defilede tüm başörtü modelleri yer aldı. Transparanın ve dekoltenin de olduğu defile sonrası verilen iftar yemeğiyle potansiyel müşteriler ağırlandı.”

İNAÇLI GİYİM ÖYLE Mİ!

‘İnançlı giyim’ alt başlığıyla verilen haberi devamında şu ifadelere yer verildi: “Her telden baş kapama şeklinin gösterildiği defilede dekolte de vardı, mini de. Hatta dantel, tül gibi iç gösteren modellerin kullanımında da bir sakınca görülmemişti. Bu yaman çelişkilerle ilgili olarak, marka sözcüleri, Mü’Mine’yi ‘inanan kadın’ı temsil etmesi için hazırladıklarını söyledi. Yani müşterilere ‘neye inanıyorsanız gelin, bizde var’ mesajı verildi... Yeni Türkiye’deki giyim kodlarında ‘inanç’ vurgusunun, böyle yapay ve altı doldurulamayan şekillerde sunulmasına da, inanılmaz bir hızla büyüyen tesettür moda endüstrisine ‘Çırağan’da defile yaparak’ girme telaşına da şaşırmamak lazım…”

YENİ TÜRKİYE BU MU?

‘Muhafazakar’ kesimin yaşadığı bu dejenerasyon artık zıvanadan çıkıldığının bir göstergesi. Birincisi, muhafazakar olduğunu iddia eden bu kesim hangi dini değeri, İslami görüntü/giyinme şeklini muhafaza ediyor Allah aşkına? Ayrıca yeni Türkiye bu mu? Bu ise, İslam bunun neresinde?

CUMHURİYETE FIRSAT VEREN SİZSİNİZ?

İkincisi, tesettür kelime manası olarak, “Bir şeyi örtmek, gizlemek” anlamına gelirken bu giydirilmiş açık saçıkların, transparanların, dekoltelerin neresi tesettürü temsil ediyor?

Hal böyle olunca İslam’a saldırmak için fırsat arayanların diline dolanmak kaçınılmaz oluyor tabi. Daha da kötüsü bu kesimin bizi Cumhuriyet’e bile hak vermek zorunda bırakması? 

kkkkk.jpg

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum