FBI'dan ABD'li Müslümanlar hakkında açıklama

FBI'dan ABD'li Müslümanlar hakkında açıklama
FBI Direktörü Comey, Amerikalı Müslümanların, şiddetten uzak durduklarını ve yetkililerle iş birliği içinde bulunduklarını belirtti

ABD’nin iç istihbarattan sorumlu güvenlik gücü Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Amerikalı Müslümanların, şiddetten uzak durduklarını ve yetkililerle iş birliği içinde bulunduklarını belirtti.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump, Orlando’da hafta sonu bir gece kulübünde meydana gelen, 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından yine Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

"ABD’deki Müslümanlar aralarındaki aşırılık yanlılarını her nedense yetkililere bildirmiyor" diyen Trump’ın iddiasını, FBI Direktörü James Comey çürüttü.

Comey, Orlando saldırısıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında, Amerikalı Müslümanlara ilişkin, "Onlar insanların gerek kendi topluluklarında gerekse de dinleri adına şiddete bulaşmasını istemiyor. Bizim en verimli ilişkiler kurduğumuz insanların bazıları, gördüklerini, olanları bize söyleyen Müslümanlar." dedi.

FBI Direktörü Comey, temel amaçları arasında "toplumdaki Müslümanlarla iyi bir ilişkiye sahip olmanın" yer aldığını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.