FETÖ yazarından Erdoğan'a alçak benzetme

FETÖ yazarından Erdoğan'a alçak benzetme
Yarına Bakış'ta FETÖ ve yazarlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan kin ve öfkesinin boyutunu ortaya koyan bir yazı yayınlandı. Yazıda Erdoğan Haccac'ı Zalim'e benzetildi.

Hergün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan FETÖ medyasında, bugün de alçak bir benzetme vardı.

Yarına Bakış'tan Emine Eroğlu'nun kaleme aldığı bu sözde yazı, FETÖ yazarlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan kin ve öfkesinin boyutunu ortaya koydu.

Emine Eroğlu, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Haccac'ı Zalim'e benzetti ve Erdoğan'ın onun gibi acılar içinde öleceği imasında bulundu.

"Oruç tutan bir Firavun: Haccac-ı Zalim" diyen Emine Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bir zalim prototipi, seksen bin insanın katili olduğu rivayet edilen Emevî Valisi Haccac hayatı boyunca orucu hiç bırakmamıştı mesela.

Tarihçiler onun Kur’an’a çok hürmet ettiğini, hâfızları toplayarak Kur’an’ın harfleri ve harekelenmesi ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptırdığını, kendisinin de her gece Kur’an okuduğunu söylüyor.

Ama Kur’an’a hizmeti de okuduğu ayetler de, meşhur muhaddis ve müfessir Saîd b. Cübeyr dâhil binlerce kişiyi öldürten bir “cebbar ve kan dökücü” olmasına mani olmadı."

"Emevî hanedanını destekleyenlerle hiçbir sorunu yoktu. Muhtemelen çok da dua alıyordu. Emevî ekonomisinin istikrara kavuşmasını sağlamış, kanallar açtırmış, bataklıkları kurutmuş, tarımda üretimi artırmış, köylerden şehirlere göçü önlemiş, posta teşkilatına bile çeki düzen vermişti.

emine_eroglu_birakalim_yesinler_eglensinler_h49124_4626b.jpg

Fakat muhalif binlerce mağdur ve mazlumu zindanlarda tutuyordu. Kendisine biat etmeyenlere dinden çıkmış muamelesi yapıyor, Mevali’den (Arap olmayan Müslümanlar) haraç ve cizye alıyordu.

Ehl-i Beyt’in amansız düşmanıydı; çünkü onları Emevi saltanatı için tehdit olarak görüyordu. Hz. Ali soyundan olan hanımını, Abdülmelik b. Mervân’ın emriyle boşamıştı.

Irak’a vali tayin edildikten sonra okuduğu hutbe, Arap edebiyatının örnek metinleri arasında sayılacak kadar iyi bir hatipti. Fakat İbn Ömer’in korkusuzca yüzüne söylediği şekliyle “Din Allah için olsun diye değil, Allah’tan başkaları için olsun diye fitne çıkarıyor, kavga veriyordu.”

Bütün gücünü Emevî saltanatının ayakta kalması için harcadı, ama Emevi saltanatı onu ayakta tutamadı. Kendi ölümünü isteyecek kadar büyük ruhî sıkıntılara mâruz kaldı. Uykunun gözlerine haram kılındığı bu vahşi adam, 54 yaşında dayanılmaz mide ağrıları ve ıstıraplar içinde öldü. Mezarı tahrip edilmesin diye götürülüp ücra bir çukura gömüldü.

İnsanlık tarihinin hunhar ve gaddarları çoktu. Ama zalim sıfatı ona layık görüldü."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum