İsrail yer altına da çelik ve betondan duvar çekecek

İsrail yer altına da çelik ve betondan duvar çekecek
Terör devleti İsrail’in Gazze ablukasını daha da kalıcı hale getirmek için Gazze Şeridinde yer altına ve yer üstüne beton ve çelikten yeni duvarlar için harekete geçtiği öğrenildi.

Katil devlet İsrail’in Gazze’nin nefes alabildiği tek geçit olan tünelleri engellemek için yer altına da duvar öreceği kaydediliyor.

İsrail’in söz konusu çelik ve betondan duvar için projelerini hazırladığı ve yakın zamanda inşaatına başlanacağı belirtiliyor. İsrail gazetelerinin haberlerine göre yaklaşık 97 kilometre uzunluğunda olması planlanan duvarın 2,2 milyar İsrail şekeline mal olacağı ileri sürülüyor.

İsrail 1994 ve 2005 yıllarında Gazze şeridini dikenli tel örgülerle abluka altına almıştı. Dünyanın gözü  önünde Gazze’yi abluka altına alan terör devleti İsrail ablukasını daha da perçinlemek için şimdi de çelikten duvarlar yapacak. İsrail’in yer altına inşa edeceği yeni duvarlarla Filistinlilerin nefes alabildiği bütün tüneller kapatılmış olacak.

clfnbqmwiaatgsu.jpg

İsrail'in 7 Temmuz’da 2014'te Ramazan ayında Gazze'ye başlattığı ve 51 gün süren saldırılarda, 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 binden fazlası da yaralanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.