Sezgin Tanrıkulu'na cevap verdi!

Sezgin Tanrıkulu'na cevap verdi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, “Sur’da eylem planı tehcir, sürgün ve kıyım planıdır” açıklamasına cevap verdi.

Bir dizi ziyaret ve açılış için memleketi Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri yeni Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sur’daki eylem planlarını evleri yıkılan insanlara ev vermek, tarihi alanları restore etmek ve Surr’u yaşanacak hale getirmek olarak açıklayan Bakan Özhaseki, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısındaki, “Sur’da eylem planı tehcir, sürgün ve kıyım planıdır” açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

“Bir taraftan PKK’lılar gelip insanları evlerinden edecek, her tarafı yıkacak, dökecekler, masum insanları öldürecekler, güvenlik güçlerimizi şehit edecekler, bütün evleri bombalayıp gidecekler. Sonra da biz gelip bu mağdur insanlara evini vermeye kalkacağız, siz de utanmadan tehcirden bahsedeceksiniz. Bunları Allah çarpar diyeceğim ama o PKK’lı tiplerin zaten hiç maneviyatı olmadığı için tesir etmez onlara. Ramazan günü Müslümana tesir eder bu sözler. Adamların hiçbir tarafında maneviyat, kutsal yok ki zaten. Yalanının biri bin para… Hem her tarafı yıkıp döküyorlar, hem binlerce insanımızı öldürüyorlar, hem şehitlerimiz var; biz de gidip yaraları sarmak için eylem planı yapıyoruz. Sağdan soldan, ‘Buraya çivi çaktırmayız, hatta bunlar gelip evleri boşaltacaklar AVM’ler yapacaklar, zenginlere peşkeş çekecekler’ diye sesler geliyor. Bu kadar yalan furyasının olduğu bir düzenbaz ortam herhalde bir tek orada PKK’lıların arasında ve onların siyasi uzantıları arasında olabilir. Onlara gerekli cevabı vererek işimize bakıyoruz. Şu anda yapacağımız iş oradaki yaraları sarmak ve vatandaşın evini vermek.”

DİYARBAKIR’DA 3 BİN 400 KONUTUN İNŞAATI YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK

Bunun yanı sıra, Diyarbakır Üçkuyular Mevkiinde 3 bin 400 konutluk TOKİ inşaatlarının başladığını ve yıl sonuna kadar teslim edileceği müjdesini veren Özhaseki, “ Sene sonuna yetiştirdiğimizde şu anda otellerde, başka yerlerde misafir ettiğimiz insanların barınmasını sağlayacağız. Silopi’de inşaatlarımıza başladık, diğer yerlerde rezerve alanlarımızı tespit ettik. Bakanlık olarak oradaki zarar tespitini yapıyoruz, hak sahiplerini tespit ediyoruz, ev ne kadar isteniyor bunu tespit ediyoruz, sonra oradan hazine yeri bulup ev yapmaya çalışıyoruz. Bu kadar gayret eder, uğraşırken; bütün bakanlarımız şimdi o bölgede iftar ederken milletvekillerimiz, STK’larımız, parti teşkilatlarımız, Güney Doğu’ya adeta seferberlik ilan edip oradaki gönül iklimini inşa etmeye çalışırken, tabi ki bu tür yalanların söylenmesi bizi üzüyor ama biz bunlara aldırış etmeden yolumuza bakacağız. “ diye konuştu.

“KAYSERİ’DEKİ HIZLI TREN PROJESİ DURMADI”

Özhaseki, Kayseri’de yapılacak olan projelerle ilgili de bilgi verdi. Yakın zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte Yamula, Develi Gıcık Tüneli ve Bahçelik Sulama Barajı’na hız verileceğini kaydeden Bakan Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde söz verdikleri hızlı tren projesinin devam ettiğini vurguladı. Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hızlı tren meselesinde proje ihalesi yapıldı. 2 seneye yakın sürenin yarısı neredeyse geçti. Önümüzde yaklaşık 1 yıl daha süre var. Önemli olan proje çıktıktan sonra onu yatırım programına aldırıp işe başlatmak. Doğu’ya doğru giden trenin yaklaşık 160 kilometresini birlikte kullanacağız. Şu anda bizim için 160 kilometrelik mesafe zaten yapılıyor. Sadece Kayseri’ye döndükten sonraki 170-180 kilometrelik hatla ilgili bu söylediklerimiz. Gelecek sene temel. Bu konuda aksaklık ya da geri dönmek yok. Ama bu işler zamana muhtaç olan işler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.