Erbakan hoca 19 yıl önce istifasını vermişti!

Erbakan hoca 19 yıl önce istifasını vermişti!
Bugün Erbakan hocanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 54. Hükümeti olan Refah-Yol’un başbakanlığından istifasının 19. yıl dönümü…

Bugün Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın istifasının 19. yıl dönümü… Erbakan Hoca’nın başbakanlığında kurulan hükümet, Türkiye tarihinde ilk kez denk bütçe yaparak, memura ülke tarihinde en yüksek zammı vererek 11 ayda büyük başarılara imza atmıştı.

Fakat 28 Şubat sürecinde, dönemin Başbakanı Erbakan hoca Siyonistlerin güdümündeki bir kısım medyanın kışkırttığı cuntacılar ile STK görünümlü 5’li sivil çete tarafından  istifaya zorlanmış ve 'Havada ikmal yapacağız' diyerek, başbakanlığa DYP lideri Tansu Çiller'in getirileceği beklentisiyle istifasını dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sunmuştu. Ancak Demirel, Çiller'i destekleyen 282 milletvekilinin varlığını bilmesine karşın ANAP lideri Mesut Yılmaz'ı hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Bu durum “havada ikmal”i gerçekleştiremeyen Erbakan hoca tarafından 'Çankaya darbesi' şeklinde nitelendirilmişti.

YAZICIOĞLU’NDAN BÜYÜK FEDAKARLIK

O tarihte Erbakan hoca ile  Tansu Çiller, hükümete dışarıdan destek veren BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da katılımıyla yaptıkları ortak toplantıda hükümetin Tansu Çiller başbakanlığında devam etmesinde anlaştıklarını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Demirel, liderlerle görüşerek yeni hükümetin nasıl kurulacağına ilişkin nabız yoklarken, Çiller, RP, DYP ve BBP'li 282 milletvekilinin imzasını almış ve hükümeti kurma görevini istemişti. Çiller, bu imzaları Demirel'e de iletmişti. Ancak 20 Haziran'da Demirel, görevi kendi kurduğu parti olan DYP Lideri Çiller yerine ANAP lideri Mesut Yılmaz'a vermişti. Yılmaz başkanlığında CHP'nin dışarıdan desteği ANAP, DSP ve DYP'den ayrılanların Hüsamettin Cindoruk'un liderliğinde kurduğu Demokrat Türkiye Partisi'nin (DTP) katılımıyla azınlık koalisyonu kurulmuştu. Refah-Yol yıkılıp yerine kurulan bu hükümetle birlikte ülke her alanda büyük bir yıkım ve yağmalama döneminin içine çekilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.