İşte ABD’nin darbe planları

İşte ABD’nin darbe planları
Türkiye'nin önünü kesmek için küresel güçlerin harekete geçtiğini yazan Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı John Hannah ABD'nin Erdoğan'ı devirme projesini anlattı.

Dünyanın en etkili dış politika ve diplomasi dergisi olarak bilinen Foreign Policy’de bir yazı kaleme alan ABD eski Başkanlarından George W. Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı John Hannah, ABD’de dönen Türkiye’ye yönelik yeni kaos planlarını anlattı. Hannah,” ABD siyasetinde açıkça Erdoğan’ı durdurmak için AK Parti içinden kopabilecek yeni bir merkez sağ parti, Gezi parkı eylemlerine benzer eylemler ve askeri darbe olasılıkları konuşuluyor.” 

Bölünme iması

John Hannah açıkça tehdit dolu cümleler yazdığı makalesinde “ABD’nin Erdoğan’la er ya da geç hesaplaşma zamanı gelecek” ifadesini kullandı. ABD eski Başkanlarından George W. Bush ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in Ulusal Güvenlik Danışmanı olan John Hannah tarafından Foreign Policy’de kaleme alınan “Erdoğan gibi bir sorunu nasıl çözersiniz?” başlıklı yazısında Türkiye’nin dezpotizm, terör, iç savaş, başarısız devlet ve zorla parçalanma gibi seçeneklere doğru kaydığını iddia etti. 

PYD'yi savundu

Kürt sorununun 1990’lı yıllardaki seviyesine döndüğünü iddia eden Hannah, terör örgütü PYD’yi de savunarak “Erdoğan, PYD’yi bir ittifak unsuru görmek yerine tehdit olarak algılıyor” değerlendirmesin bulundu. 

Açıkça Erdoğan’ı tehdit etti 

Baştan sona hakaret dolu yazısında John Hannah  Erdoğan’ı durdurmak için “ Gezi parkı eylemlerine benzer eylemler ve askeri darbe” olasılıklarının konuşulduğunu dile getirdi. Hannah böylece hem Gezi kalkışmasının arkasındaki dış güçlerin kim olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Hannah açıkça tehdit dolu bir cümleler kullandığı makalesinde “ABD’nin Erdoğan’la er ya da geç hesaplaşma zamanı gelecek” ifadesini kullandı. 

ABA altından sopa gösterdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sünni cihatçılara ve DAEŞ’e yardım ettiği gibi akıl almaz bir iddiada da bulunan Hannah makalesinde, “Avrupa’yı da mültecilerle tehdit ederek ABD’nin çıkarlarına büyük tehdit oluşturuyor… Erdoğan bir başarısızlıktır izlediği siyaset de NATO üyesi Türkiye’yi istikrarsızlaştırıyor” şeklinde yazdı. ABD’nin İncirlik’e alternatif üsler düşünmesi gerektiğini iddia eden Hannah, ABD’de devam eden Rıza Sarraf soruşturmasının Erdoğan’ı sarsabileceğini de ileri sürdü.

Hannah, ABD yönetiminin artık Türkiye'yi bir "felaket tehlikesi" olarak görmeye başladığını dile getirdi. 

basliksiz-1(65).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.