Fransa ve İsviçre üst tura çıktı

Fransa ve İsviçre üst tura çıktı
EURO 2016'da A Grubu'nun üçüncü maçında ev sahibi Fransa, İsviçre'yle 0-0 berabere kalarak lider olarak üst tura çıktı. İsviçre ise ikinci olarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) A Grubu'nun üçüncü maçında ev sahibi Fransa, İsviçre'yle 0-0 berabere kalarak lider olarak üst tura çıktı. İsviçre ise ikinci olarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Grubun son maçında lider olarak çıkan Fransa'da teknik direktör Didier Deschamps, ilk iki karşılaşmada 11'de oynattığı N'Golo Kante, Dimitri Payet, Olivier Giroud, Blaise Matuidi'yi yedek kulübesinde oturttu.

Ev sahibi Fransa, ilk yarıda Juventus'ta oynayan yıldızı Paul Pogba'yla tehlikeli olurken bu oyuncunun 12. ve 17. dakikadaki uzaktan şutlarında top direğe çarparak auta çıktı.

İlk yarıda iki ekipte girdiği fırsatları değerlendiremeyince takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıya İsviçre daha fazla topla oynayarak başlamasına rağmen Fransa, 57. dakikada gole yaklaştı. Bu dakikada Gignac ile verkaça giren Griezmann'ın ceza yayının üzerinden vurduğu şutta kaleci Sommer topu son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın 75. dakikasında Sissoko sol kanattan hızlı bir şekilde getirdiği topu ceza sahasında arka direkteki Payet'e ortaladı. Payet'in sert şutunda top bir kez daha üst direkten döndü. Fransa'nın maçta 3. kez topu üst direğe takıldı.

İsviçre'nin son dakikalarda grup lider olmak için yaptığı baskı sonuç vermedi ve iki takım da golsüz beraberlikle sahadan birer puanla ayrıldı.

Fransa grubu 7 puanla lider, İsviçre ise 5 puanla ikinci sırada tamamlayarak üst tura yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.