Katile övgüler düzen katil seviciler

Katile övgüler düzen katil seviciler
Seri katil Atalay Filiz adına sosyal medyada açılan yüzlerce hesapta katil övülürken yazılanlar toplum olarak psikolojimizi ortaya koyuyor.

Atalay Filiz vakası, ABD ve Avrupa’da rastlanan katil hayran gruplarını Türkiye’ye taşıdı. 3 kişinin katili Atalay Filiz adına yüzlerce hesap açıldı, övgü dolu sözler sarf edildi. Karar bu hesaplardan bazılarına ulaştı ve sordu “Neden bir katili seviyorsun?” Verilen cevaplar; “Ciddi değiliz, eğleniyoruz, etkileyici bir karakter...”

İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayetinde şüpheli olduğu tespit edilince Türkiye’nin gündemine oturan bir katil Atalay Filiz. Ankara’da iki yakın arkadaşını pompalı tüfekle katlettikten sonra kayıplara karıştı. Henüz akıbeti bilinmeyen bir de Rus sevgilisi var. Talihsiz genç kızın da Filiz’in kurbanlarından biri olduğu düşünülüyor. Özetle 3’ü kesinleşen biri şüpheli 4 insanın hayatına soğukkanlı cinayetlerle son veren bir cani Atalay Filiz. Ancak onu diğer katillerden ayıran profil ve kişilik özellikleri, ABD ve Avrupa’da örneklerine sık rastlanan “katil sevicileri” Türkiye’de gerçeğe dönüştürdü.

‘DESTEKLİYORUM SENİ’
Filiz adına sosyal medyada yüzlerce hayran grubu ve kişisel hesap açıldı. Yaşları 15 ila 25 arasında değişen gençler, çok sayıda cinayet işleyen bir katile hayranlık ifade eden mesajlar yağdırdı. Kendisini Atalay Filiz olarak tanıtıp onun gibi konuşan ve bu yaptığını da eğlence sayan mesajlar yayınlandı. İşte bu mesajlara birkaç örnek şöyle: “Adam akıllı da değil hayatımda gördüğüm en efendi seri katil”, “Bizimkisi bir aşk hikayesi”, “Canımsın destekliyorum abi seni”, “Atalay kanka nasıl insansın. O polisin dediği gibi bu memlekette 3 sene kaçmayı nasıl başardın, helal olsun”, “Planlar kurmaktayım. Seni seviyorum Hannibal Lecter”, “Bu hayat bir oyun ve bu oynu ben kurguluyorum”, “Ölüm sadece bir başlangıç”, “Sayfayı beğen kafan tam satırla doğramalıksa beğenecem”, “Beni sevmeyen ölsün diyeceğimde toplu katliama gerek yok şimdi.” Karar, sosyal medya üzerinden bu hesaplara ulaştı ve neden bir katil için fan sitesi kurduklarını, onu övücü sözler kullandıklarını sordu. Verilen yanıtlar ciddi olmadıkları, eğlence amaçlı bu siteleri açtıkları, yorumlar yaptıkları şeklinde oldu. Ancak bazı hesap sahipleri ise katil olmasına rağmen zeki ve farklı bir profil çizmesinden etkilendiklerini anlattı.

FİLMLE KIYASLADILAR
Filiz’in 3 yıl kaçmayı başarması, ve filmlerde izledikleri olaylarla gerçek hayatta karşılaşmalarının ilgi çekici olduğunu söylediler. Televizyon ve gazetelerdeki haberlerden etkilendiği için böyle yorumlar yaptığını anlatanlar da var. Bu siteleri gizen bazı ziyaretçiler ise bir katille ilgili sevgi dolu sözler söylenmesini insanlığın sonu gelmiş yorumu yaptı.

MEDYANIN DA SORUMLULUĞU VAR
Toplum üzerindeki etkisiyle de tartışma konusu olan ‘seri katil’ vakasını Psikiyatrist Prof. Dr. Arzugül Kanra, değerlendirdi. Kanra, “Medyada yer alarak tanınırlılık kazandı ve hayran kitlesi oluştu. Kişilik yapısı içinde çok fazla vicdan azabı duymayan, kuralları çok sevmeyen, kendi çıkarlarının her şeyin üstünde olduğunu düşünen kişilik yapılarında Filiz gibileri yüceltme durumu görülüyor. Kişilik bozukluğu yaşayan bu insanlar oyunlarda ve filmlerde gördüğü şeylere özeniyor ve onları yüceltiyor” dedi. 

Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum