NBA’de şampiyon belli oldu

NBA’de şampiyon belli oldu
NBA final serisinde Golden State Warriors'u 93-89 mağlup eden Cleveland Cavaliers, finaller tarihinde 3-1 geriye düştükten sonra şampiyonluğa ulaşan ilk takım oldu.

NBA final serisinin 7. maçında Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors'a konuk oldu. Cleveland 3-1 geriye düştüğü seride tarihi bir geri dönüşe imza attı. Cleveland ikisi deplasmanda üst üste 3 maç kazanarak tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Cleveland Cavaliers'te yıldız oyuncu LeBron James 27 sayı, 11 ribaund ve 11 asiste imza atarak NBA finallerindeki 7. triple-double'ını yaptı. Kariyerinin 3. şampiyonluğuna ulaşan 31 yaşındaki basketbolcu final serisinin en değerli oyuncusu seçilirken, kupa seremonisinde göz yaşlarını tutamadı. Cleveland'da Kyrie Irving ise 26 sayı, 6 ribaund ile takımını sırtlayan bir diğer isim oldu.

Golden State'te ise Draymond Green'in 32 sayı, 15 ribaund, 9 asisti mağlubiyete engel olmaya yetmedi. Ev sahibi ekibin diğer yıldızları Stephen Curry geceyi 17 sayı ile tamamlarken, Klay Thompson ise 14 sayıya imza attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.