Kosova'nın kaptanı oluyor!

Kosova'nın kaptanı oluyor!
TFF’nin büyük katkılarıyla FIFA ve UEFA tarafından tanınan Kosova, Necip Uysal’a “Kosova kökenlisin. Gel, bizim adımıza oyna ve hatta kaptanımız ol” önerisini sundu.

Beşiktaş 2. Kaptanı Necip Uysal, Kosova Milli Takımı’nın kaptanlığına hazırlanıyor...

Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye Futbol Federasyonu’nun da büyük çabaları sonrası FIFA ve UEFA tarafından tanınan Kosova, kadrosunu oluşturmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Daha önce başka milli takımlarda oynamış ama kökeni Kosova’ya dayanan futbolculara çağrıda bulunan Kosovalı yetkililerin en önemli hedeflerinden biri de Beşiktaşlı Necip Uysal’a milli formayı giydirmek.
 
Kardeş ülke, siyah-beyazlı takımın altyapısından yetişen Necip’e “Bundan böyle FIFA ve UEFA organizasyonlarında müsabakalarda mücadele edeceğiz. Sen de Kosova kökenlisin. Gel, bizim için oyna ve hatta kaptanımız ol” önerisiyle geldi.
 
AY-YILDIZI 1 KEZ GİYDİ
 
25 yaşındaki ön libero da bu teklife çok sıcak bakıyor. Öneriyi kabul etmeyi planlayan Necip, tatilini yarıda kesip Nevzat Demir Tesisleri’nde antrenman yapmaya başladı. 2009-10 sezonundan beri Beşiktaş’ın A Takımı’nda görev yapan Necip, Türk Milli Takımı’nın formasını alt yaş kategorilerinde defalarca giydi. A Milli Takım’la ise tek maçına Mart 2010’da Honduras karşısında çıktı.
 
Ancak Kosova yeni tanındığı için Necip milli takım tercihini değiştirebiliyor. Bilindiği gibi Kosova, 2018 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alıyor. Eğer Necip teklifi kabul ederse 12 Kasım’da Ay-yıldızlılarımızın karşısına Kosova Milli Takımı’nın kaptanı olarak çıkabilir.
 
(Vatan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.