PKK itirafçısından bomba TAK sözleri

PKK itirafçısından bomba TAK sözleri
PKK'nın itirafçılarından Abdulkadir Aygan, "PKK dağ kadrolarıyla gerçekleştiremediği terörist eylemleri TAK ile yapıyor" dedi.

Terör örgütü PKK'nın itirafçılarından Abdulkadir Aygan, PKK'nın kendisini "terör listesine" alan ülkelerin tepkisini çekmemek için sivillerin hayatını kaybettiği kanlı eylemleri paravan yapılanması Kürdistan Özgürlük Şahinlerinin (TAK) adı altında yaptığını söyledi. Aygan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı terör örgütü PKK'nın birçok kirli yapılanması olduğunu, bu paravan örgütlerin başında ise TAK'ın geldiğini açıkladı.

TAK'ın, Kandil'deki örgütün elebaşıları tarafından şehir merkezlerinde ses getirecek sansasyonel eylemler yapması için kurulduğunu anlatan Aygan, bu kanlı yapıda yer alan teröristlerin PKK'nın içinden seçildiğini aktardı.

Bölücü örgüt PKK'nın, TAK'ın bağımsız bir yapı olduğunu, kanlı eylemlerin talimatlarını kendilerinden almadıklarına dair kamuoyunu yanıltan açıklamalar yaptığına dikkati çeken Aygan, TAK için ayrı bir bütçe de oluşturulduğunun bilgisini verdi.

Aygan, şunları kaydetti: "TAK kendisini her ne kadar PKK'dan bağımsızmış gibi göstermeye çalışsa da örgütün paravan bir yapılanmasıdır. 2003 yılı ağustos sonunda PKK başkanlık konseyi tarafından kuruldu. Bu paravan yapı örgütün sözde özel kuvvetleri içinde oluşturuldu. PKK terör örgütünün buna benzer birçok yan örgütlenmeleri var." TAK'tan önce de Kürt İntikam Tugayı adında özel bir terörist birlik kurulduğunu, bu yapılanmanın başına ise Nasır isimli bir PKK'lının getirilmek istendiğini anlatan Aygan, Nasır'ın böyle bir yapılanmaya karşı çıktığı için önce tutuklandığını sonra da infaz edildiğini söyledi.

TAK KİRLİ EYLEMLER İÇİN KULLANILIYOR

PKK'nın dağ kadrolarıyla yerleşim yerlerinde gerçekleştiremediği terörist eylemler için TAK'ın harekete geçirildiğini ifade eden Aygan, bu eylemlerin sonucunda güvenlik güçlerinin yanı sıra sivillerin de yaşamını yitirdiğini belirtti.

Böyle durumlarda yurtiçinde ve yurtdışında örgüte gösterilen tepkileri en aza indirmek için PKK'nın TAK'ı devreye koyduğunu ifade eden Aygan, "PKK'nın terörist eylemleri sivillere zarar verip kamuoyunda tepki oluşturduğunda, bu eylemi TAK üstlenir. Başta ABD olmak üzere birçok ülkede terörist kabul edilen PKK, 'terörist' olmadığını ispatlamak için kirli eylemlerini, emrindeki bu tür örgütlere yaptırır." diye konuştu.

"PKK SIKIŞTIĞINDA TAK İLE SOLUK ALMAK İSTİYOR"

Son bir yılda PKK'nın tarihinin en ağır darbesini aldığını vurgulayan Aygan, örgütün harabeye çevirdiği ilçelerde güvenlik güçleri karşısında sıkışan militanlarını kırsala çekebilmek için her türlü yola başvurduğunu söyledi.

Aygan, 8 polisin şehit olduğu, 9 sivilin de yaşamını yitirdiği İstanbul Vezneciler,Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Tunceli Ovacık adliye lojmanlarına yapılan saldırıları örnek göstererek, "PKK, güvenlik güçleri karşısında sıkıştığında TAK'ı sahaya sürüyor. Paravan örgüt de şehir merkezlerinde sansasyonel terörist eylemler gerçekleştiriyor. Böylece kısmen de olsa PKK'ya soluk aldırıyor." ifadelerini kullandı.

"BATI'DAKİ KÜRT GENÇLERİNİ KANDIRIYORLAR"​

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'dan Batı'daki metropollere göç eden Kürt gençlerini TAK üzerinden örgüte kazandırmaya çalıştığına dikkati çeken Aygan, şunları söyledi: "Bu gençler, ailelerinin mağduriyetini ve göç sebebini, PKK'nın kara propagandası vasıtasıyla 'devletten baskı görmek' olarak biliyorlar. Gençlerin intikam duygularıyla devlete karşı tavır almaları sağlanıyor. Bununla birlikte macera heveslisi gençlerin de zaaflarını yakalayan PKK, bunları TAK üzerinden militanlaştırıyor."

TAK'IN ÜSTLENDİĞİ KANLI EYLEMLER

Silahlı terör örgütü PKK'nın paravan örgütü TAK'ın üstlendiği kanlı eylemlerden bazıları şöyle:

16 Temmuz 2005: Kuşadası'nda bir otobüsün patlatılması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

28 Nisan 2006: Marmaris'te bir otele düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.