Schulz'dan ilginç çıkış

Schulz'dan ilginç çıkış
AP Başkanı Martin Schulz, Erdoğan'ın sığınmacıları Avrupa'ya göndermeyi göze alamayacağını iddia etti.

Berlin’de “Europe Calling” isimli bir etkinlikte konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili ilginç bir çıkış yaptı. Schulz, “Erdoğan sığınmacıları göndermeyi göze alamaz” dedi.

Türkiye’nin sığınmacılara kapılarını açtığını ve her türlü desteği hak ettiğini itiraf eden Schulz, ancak bu durumun vize muafiyetinin bir karşılığı olamayacağını söyledi.

TERÖR YASASINDA TUHAF ISRAR

Martin Schulz ayrıca vize muafiyetiyle ilgili Türkiye’nin önüne şartlar koyduklarını, bu şartlar arasında da terör yasasının değiştirilmesi olduğunu yineledi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını da hatırlatan Schulz, bunu kabul edemeyeceklerini belirtti.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ”Nİ BİLE KONUŞMASINA KONU ETTİ

Şartlara bu çerçeveden bakıldığında ise, AP’nin kırmızı çizgisinin, PKK ve destekçilerinin korunması olduğu anlaşılıyor. Erdoğan’ın dokunulmazlıkları kaldırttığını, çünkü başkanlık sistemini istediğini öne süren Schulz’un konuşmasında, Türkiye'nin iç işlerine yönelik verdiği demeçler tuhaf karşılandı.

ERDOĞAN SIĞINMACILARI GÖNDERMEYİ GÖZE ALAMAZ

Öte yandan, Schulz’un konuşmasında en çok dikkat çeken bölüm mülteciler bölümü oldu. AP Başkanı, Erdoğan’ın mültecileri Avrupa’ya bırakmayı göze alamayacağını, çünkü bu durumda kendisi aleyhine bir algı oluşacağını iddia etti.

Schulz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan böyle bir riske girmez diye düşünüyorum. Zira o zaman uluslararası kamuoyunda sığınmacıları legal yollardan Avrupa'ya ulaştıran değil, tam tersi sığınmacıları insan kaçakçılarına teslim eden, bu tür çetelere hizmet eden bir duruma düşecektir."

“TÜRKİYE ALEYHİNE ALGI OPERASYONU BAŞLATIRIZ” İMASI MI?

AP Başkanı Schulz’un bu çıkışı, üstü kapalı bir gözdağı gibi algılanma ihtimali yüksek. Açıklama, Türkiye’nin mültecilere kapıları açması halinde Avrupa’nın izleyeceği muhtemel stratejinin ipuçlarını veriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum