Adana'nın kurbağası kaçakçıların yeni gözdesi

Adana'nın kurbağası kaçakçıların yeni gözdesi
Türkiye'den yurtdışına gıda amaçlı işlenmiş kurbağa eti üreten fabrikalara satmak için yapılan kaçak kurbağa avı son dönemde büyük bir artış göstermeye başladı.

Yurtdışına gıda amaçlı işlenmiş kurbağa eti üreten fabrikalara satmak için gerçekleştirilen kaçak kurbağa avı son dönemde artış gösterdi.

Fransız ve İtalyan restoranlarında ‘Adanakurbağası’ adıyla menülere giren kurbağaları kasalarla Adana’daki fabrikaya taşıyanlar, yakalandıkları takdirde kişi başı 41 bin lira ceza ödüyor. 

Yurt genelinde Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda Kaçak avlanan 700 kilo canlı kurbağa ele geçirilirken, kaçakçılara 450 bin 43 lira idari para cezası uygulandı. Kurbağaları yasak bir şekilde avlayan ve avcılık izinleri dahi bulunmayan bu kişiler ifadelerinde kurbağaları Adana’daki fabrikalara satmak üzere topladıklarını itiraf etti.

Restoranlarda 65 lira

Yaklaşık 8 milyon dolar civarında bir ihracata sahip olan Türkiye, 4 bin ton kurbağa bacağını dünyanın çeşitli bölgelerine ihraç ediyor. Türkiye’den ithal edilen kurbağa bacakları ‘Adana Kurbağası’ adıyla Fransız ve İtalyan restoranlarında lezzeti dolayısıyla yıllardır yer alıyor. 

Yasal avcılar ve kaçakçılar ürünlerini ortalama kilosu 10 liradan işletmelere satarken, işlenmiş kurbağa bacakları 30-40 Euro yani 95-130 lira arasında değişen bir fiyatla dünyaya pazarlanıyor. Yurtdışındaki restoranlar kurbağa bacağının porsiyonunu (4 adet) 18-20 euro yani 58 ile 65 lira arasında değişen fiyatlarla müşteriye sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.