Seri katili ihbar edenler ödüllendirildi

Seri katili ihbar edenler ödüllendirildi
Seri katil Atalay Filiz'i yakalayan İlçe Emniyet Müdürü, Komiser ve 6 polis memuru ve ihbar eden 2 vatandaş, ödüllendirildi.

 

 

 

İstanbul Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, 29 Mayıs’ta İzmir’e geldiği saptanmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil polisler, İzmir’e gelen Filiz için çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre Atalay Filiz, 29 Mayıs günü Buca’daki bir internet kafede 4 saat geçirdiği belirlendi.

Burada, internette kiralık oda bulan Atalay Filiz, 29-30 Mayıs gecelerini bir üniversite öğrencisinden kiraladığı odada geçirerek, ardından da 2 gün üniversite öğrencisi bir gencin Karabaşlar'ın Yeşilyurt semtindeki evinde kaldı.

ORMANLIK ALANDA GİZLENDİ

Atalay Filiz 31 Mayıs günü, Bodrum’a gideceğini söyleyip kaldığı öğrenci evinden ayrıldı. 3 kişinin cinayet zanlısı, 1 ve 2 Haziran gecelerini, Menderes’in tatil merkezi Gümüldür’de bir evin kiraladığı odasında geçirdi. Buradan ayrıldıktan sonra Menders ile Gümüldür arasındaki ormanlık alanda gizlenen Atalay Filiz, 12 Haziran günü, Gümüldür’den Menderes’e giden minibüse Şaşal köyü yakınlarındaki ormanlık araziden bindi. Minibüs içerisindeki yolcu Taha Gürses, katil zanlısı Atalay Filiz’i tanıdı. Filiz kendini tanıyanları fark ederek panikle indi. Pasta ustası Taha Gürses, 155’i arayarak Atalay Filiz’i ihbar etti.

Minibüsten inip Bulgurca minibüsüne binen Atalay Filiz'i kahveci Mustafa Alsu(23) da 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak ihbar etti. İhbarlar üzerine harekete geçen Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Atalay Filiz'i kıskıvrak yakaladı. Atalay Filiz, son cinayetini işlediği İstanbul’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

POLİSLER VE İHBARCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Atalay Filiz’i ihbar eden Taha Gürses, Mustafa Alsu ile yakalayan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, Komiser Özay Kocabıyık, Polis Memurları; Güray Oruç, Gökhan Şahin, Ceyhan Yıldırım, Kenan Çakı, Hakan Küçükkavaklı ve Serkan Güngör, İzmir Valiliği’nde düzenlenen törenle ödüllendirdi.

Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Asayiş Şube Müdürü Cevdet Yumuşak, Menderes Kaymakamı Mutafa Ufuk Hasçakal katıldı.

İLK İHBARA 2 BİN İKİNCİ İHBARA 4 BİN TL

 Vali Ayyıldız ve Emniyet Müdürü Uzunkaya; Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'a ve Komiser Özay Kocabıyık'a Takdirname verirken polis memurlarına takdirname ve biner liralık ödül verdi. İlk ihbarı yapan Taha Gürses'e 2 bin lira ikinci ihbarı yapan Mustafa Alsu'ya 4 bin lira verildi.

 Alsu'ya daha fazla verilmesinin nedeni olarak, Atalay Filiz'i minibüsten inip, başka bir minibüse binene kadar takip edip, 155 Polis İmdat Hattı'na 2 defa bilgilendirmesi gerekçe gösterildi. Öte yandan, daha önce kamuoyunda ihbarcı olarak çıkan minibüs şoförlerinin, 155 Polis İmdat Hattı'na ihbarda bulunmadıkları resmi kayıtlara göre Taha Gürses ve Mustafa Alsu'nun ihbarda bulundukları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.