O düzenleme geçer geçmez asker dağa çıkacak

O düzenleme geçer geçmez asker dağa çıkacak
Bölücü terör örgütü PKK'dan temizlenen kırsal alanların belli bölümlerine şehirlerdeki gibi zırhlı karakolların kurulacağı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin, son 6 aydır yoğunlaştırdığı terörle mücadele operasyonları kapsamında Güneydoğu'da birçok merkez terör örgütünden temizlenirken, kırsaldaki operasyonlar için de düğmeye basıldı.

DETAYLI SUNUM YAPILDI

Star'ın haberine göre; kırsaldaki operasyonlar, bu hafta Meclis'te yasalaşması beklenen ve terörle mücadele operasyonları konusunda askere 'hukuki güvence' getiren düzenlemeden sonra başlayacak. Güvenlik birimlerinin, son MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında kırsalda başlatılacak operasyonlarla ilgili detaylı bir sunum yaptıkları öğrenildi.

SADECE ASKER OLACAK

Hükümet kaynakları, kırsaldaki operasyonların bu defa sadece askerle yürütüleceğini belirtirken, "Bu nedenle operasyon öncesi, askerlerin elini rahatlatacak yasanın çıkması iyi olur" değerlendirmesi yapıyor.

KIRSALA YOĞUNLAŞILACAK

Güvenlik birimlerinin yaptığı sunumlarda, kentlerdeki operasyonların tamamlandığı, bazı yerlerde binalardaki temizliğin sürdüğü, bundan sonraki aşamada operasyonların kırsalda yoğunlaşacağı bilgisi verildi.

BÖLGELER BELİRLENDİ

Bu kapsamda, operasyon yapılacak 10-12 civarında bölge belirlendi. Bu bölgeler, PKK'nın sığınak, mağara veya kamplarından oluşuyor.

HAVA DESTEĞİ DE SAĞLANACAK

Güvenlik birimleri öncelikle operasyon yapılacak bölgelere giden güzergahları temizlemeye başladı. Tıpkı şehirlerdeki gibi, operasyon bölgelerine sivil vatandaşların giriş çıkışları önlenecek. Operasyonlar yine aşama aşama yürütülecek. Hava desteğinin de alınacağı bu operasyonların Cudi, Gabar, Uludere, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi sınırları içinde yer alan bazı yaylalar, Tunceli, Bingöl ve Ağrı'nın kırsal kesimlerinin de aralarında olduğu yerlerde yoğunlaşacağı belirtiliyor.

ZIRHLI KARAKOLLAR KURULACAK

Operasyonlar için kullanılacak güzergahlara büyük bölümü mobil olmak üzere çok sayıda 'zırhlı karakol' kurulacak. Hükümet kaynakları, "PKK'nın hangi güzergahı geçiş olarak kullandığı istihbarat birimleri tarafından biliniyor. Bunun dışında zaten arazi şartları öyle bir geçişe uygun değil. Alınacak tedbirlerle öncelikle bu güzergahlarda güvenlik sağlanacak. Ardından dağlar, ovalar, tepeler, mağaralara yoğun operasyonlar yapılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.