Rusya'dan savaş suçu itirafı

Rusya'dan savaş suçu itirafı
Rusya'da Putin'in kontrolünde yayın yapan Russia Today (RT) TV kanalı Suriye'de katliam yapan Rus savaş uçaklarını överken yanlışlıkla fosfor bombası yüklü uçakların görüntüsünü yayınladı.

İki gün önce Rus RT kanalında yayınlanan görüntüler Rusya'nın Suriye'de fosfor bombası kullanarak savaş suçu işlediğini gözler önüne serdi. Savaşa dahil olduğu günden beri ‘DAEŞ'le mücadele ediyoruz’ bahanesiyle doğrudan hedef göstererek sivilleri katleden Rusya, fosfor bombası, klor, serin gibi kimyasal içerikli kitle imha silahları kullandığını inkar ediyordu.

UKRAYNALI ASKERLER FARK ETTİ

RT televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde Rus uçaklarının mühimmat olarak fosfor bombalarıyla yüklü olduğunu ilk olarak Ukraynalı askerler fark etti. Görüntüler; Ukrayna TV kanalında haber olmasının ardından dünya kamuoyunun gündemi haline geldi. Rusya'nın fosfor bombasıyla savaş suçu işlediğinin kanıtı mahiyetinde olan haberlerin ardından RT çalışanları ve yetkilileri apar topar görevden alındı. Adını vermek istemeyen bir RT çalışanı ise “Putin’in özel talimatıyla birçok kişiyi görevden aldılar, bazılarından haber alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

bomb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.