Diyarbakır'dan ilk görüntü geldi

Diyarbakır'dan ilk görüntü geldi
Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik asker ve polisin birlikte yürüttüğü büyük bir terör operasyonu başlatıldı.

Operasyona Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda takviye asker, polis ile araç takviyesi yapıldı. Operasyon kapsamında 25 köy kırsalında barındığı tespit edilen terör örgütümensuplarının etkisiz hale getirilmesi, teröristlerin Türkiye geneline gönderdikleri bombalı araçların patlatılmasında kullanılan bombaların hazırlanması ve terör örgütü PKK’nın finans kaynağı olan uyuşturucunun tamamen bertaraf edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

OPERASYONUN ESAS AMACI YIĞINAKLANAN PATLAYICILAR

Diyabakır Valiliği tarafından Lice ilçesinde bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli, köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonları sürüyor. Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre operasyonun esas amacının hint keneviri tarlalarını yok etmek, uyuşturucu trafiğini engellemek, PKK’nın rant kapılarını kapatarak örgüte ağır bir darbe vurmak ve bölgede yığınaklanan patlayıcıları da bu kapsamda imha etmek olduğu belirtildi.

Operasyon bölgelerinde Diyarbakır’daki birliklerden zırhlı araçlar ile profesyonel birlikler de sevk edildi. Hava destekli devam operasyonda PKK’ya ait hedefler ateş altına alındığı öğrenildi.

diyarbakirda_buyuk_operasyon_basladi_1466498649_2084.jpg

LİCE, SİLVAN VE KULP KIRSALINDA 9 KÖYDE OPERASYON

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Lice ve Silvan ilçeleri kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Kutlu - Oyuklu - Dolaplıdere - Taşköprü - Türeli köyleri arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgeleri kapsayan Lice ilçesine bağlı olan; Oyuklu, Kutlu, Türeli köyleri, Kulp ilçesine bağlı olan; Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli köyleri ile Silvan ilçesine bağlı olan; Dağcılar ve Dolaplıdere köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 21 Haziran 2016 Salı günü saat 05.00’ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

SİLVAN VE HAZRO KIRSALINDA 8 KÖYDE OPERASYON

Silvan ve Hani ilçeleri için de duyuru yapan valilik bu bölgelerde de başlatılan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla vatandaşları uyardı. Valilik açıklamasında, "Silvan ve Hani ilçeleri kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Bayırdüzü - Tavşantepe - Mutluca ve Üçbasamak köyleri arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgeleri kapsayan Silvan ilçesine bağlı olan; Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe ve Bayırdüzü köyleri ile Hazro ilçesine bağlı olan; Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 21 Haziran 2016 Salı günü saat 05.00’ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

HANİ VE LİCE KIRSALINDA 8 KÖYDE OPERASYON

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada Lice ve Hani kırsalına düşen 8 köyde de operasyonun başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Lice ilçesi kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Kıllıboğan T. - Ayaz köyü - Birlik köyü - Abdil T. - Taşburun köyü - Güzelce köyü ve Döşekkaya köyleri arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgeleri kapsayan Hani ilçesine bağlı olan; Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi ve Damlatepe köyleri ile Lice ilçesine bağlı olan; Şenlik, Birlik, Erginköy ve Elmadere köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 21 Haziran 2016 Salı günü saat 05.00’ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

OPERASYONA HAVADAN DESTEK

Karadan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ile Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından sürdürülen operasyona havadan da İnsansız Hava Araçları (İHA), helikopter ve F-16 savaş uçaklarının da destek verdiği belirtildi. İHA’lar tarafından tespit edilen noktalar helikopter ve F-16 savaş uçaklarının desteğiyle bombalanmaya başlandı. Lice, Silvan, Hani, Hazro ve Kulp ilçesi kırsalında başlatılan büyük terör operasyonunda bölgedeki bütün teröristlerin temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.