NATO IŞİD ile sahada mücadele edecek!

NATO IŞİD ile sahada mücadele edecek!
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, NATO'nun IŞİD ile mücadele kapsamında yakın zamanda daha yakından bir mücadele planı izleyeceğini açıkladı.

IŞİD'e karşı yürütülen uluslararası kampanya hakkında bilgi veren ve Düşünce kuruluşu Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi'nin yıllık konferansında konuşan Carter, NATO'nun da örgütle mücadele çabalarına kısa süre içinde daha fazla katkı sunacağını söyledi.

"SAVAŞ BİTECEK"

Carter, "NATO ittifak olarak sahaya inip IŞİD karşıtı kampanyada yakın gelecekte daha doğrudan bir rol üstelenecek. İlk önce AWACS’larla katkı sunacak. Savaşı bitirmek için çabalayacak. Ürdün'den ziyade Irak içerisinde eğitim verecek ve Irak'ın savunma kapasitesinin inşasına yardım edecek" dedi.

NATO'nun, Avrupa'nın karşı karşıya olduğu göçmen ve sığınmacı krizindeki gayretlerine değinen Carter, ittifakın Ege Denizi'nde insan kaçakçılığını önlemek ve sığınmacı akınının kontrol altına alınması için yürüttüğü çabalaraABD'nin de gönderdiği USNS Grapple gemisiyle destek vereceğini ifade etti.

SAVUNMA BAKANLARI TOPLANACAK

Ashton Carter, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerin savunma bakanlarıyla gelecek ay başkent Washington’da bir araya gelecekleri bilgisini verdi. Carter, toplantıda Irak ve Suriye’deki mücadeleye ilişkin atılacak adımların ele alınacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.