Türkiye nasıl tur atlar?

Türkiye nasıl tur atlar?
EURO 2016’da Türkiye nasıl tur atlar? Türkiye’nin Çekleri yenmesi yeterli oluyor mu? Beraberlik de hiç mi şansı yok? Bütün bu sorular yakın zamanda cevabını bulacak.

78 Milyonun gözü bu gece oynanacak A Milli Futbol Takımı’nın maçına çevrildi. Peki EURO 2016’da Türkiye nasıl tur atlar? Türkiye’nin Çekleri yenmesi yeterli oluyor mu? Yoksa beraberlik de yetiyor mu?

Spor yorumcularının verdiği bilgiye göre, öncelikle Romanya-Arnavutluk maçının berabere bitmesi yada Arnavutluk'un tek farkla kazanması, İngiltere'nin Slovakya'yı ve Salı günü Almanya'nın  Kuzey İrlanda’yı farklı yenmiş olması gerekiyor. Türkiye eğer bu gece Çekleri yener ise Belçika ve İtalya'nın  favori oldukları maçlarda İrlanda ve İsveç'e yenilmemeleri şart. Eğer bu da  gerçekleşmez ise F grubundaki en zor olasılığı beklemek zorundayız.

Gruplara bakıldığında; A grubunda Arnavutluk'un 3 puana ulaşması sonucu Türkiye’nin de Arnavutluk'u averajla geçme ihtimalimizi ortaya çıkardı. Çek Cumhuriyeti'ne karşı 2 farkla kazandığımız takdirde Arnavutluk'u geçmiş olacağız.

B grubunda oynanacak  maçlarda Türkiye'yi ilgilendiren maç İngiltere Slovakya maçı bu maçta İngiltere Slovakya'yı iki ve üstü skorla yenmesi Türkiye’nin işine yarayacak bir sonuç olacak.

C grubundaki maçta Almanya'nın Kuzey İrlanda'yı 3 farklı bir  skorlarla yenmesi Türkiye'nin lehine.

F grubunda ise Portekiz Macaristan maçı ve İzlanda Avusturya maçları var öncelikle İzlanda Avusturya maçının kesinlikle berabere bitmemesi gerekiyor. Bunun yanında diğer maçta da Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi gerekli.

Yukarıdaki ihtimallerden sadece ikisinin gerçekleşmesi Türkiye için yeterli olacak.

En iyi üçüncüyü belirleyecek kurallar şöyle:

1. En yüksek puan

2. En iyi gol averajı

3. Atılan gol sayısı

4. Turnuvadaki fair-play karnesi

5. Eğer bu dört kriter uygulandığında da eşitlik bozulmuyorsa, takımların UEFA ülkeler sıralamasındaki konumlarına bakılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum