Türkiye nasıl tur atlar?

Türkiye nasıl tur atlar?
EURO 2016'da henüz galibiyeti olmayan Türkiye bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. En iyi 3.'lük için mücadele verecek olan Türkiye'nin en az 2 gollü galibiyete ihtiyacı var.

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, turnuvadaki 3. maçında, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. 

Hırvatistan ve İspanya ile olan grup maçları kaybeden A Milliler, Çek Cumhuriyeti'ni yenip, 'en iyi 4 grup 3.sü'nden biri olarak son 16'ya kalmak istiyor. 

Peki Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak? 

Ay-yıldızlılar, gruptaki son karşılaşmasını bugün 22.00'de Lens'in Felix-Bollaert Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Çek Cumhuriyeti-Türkiye karşılaşması TRT 1 ekranlarından canlı yayınla şifresiz olarak yayınlanacak.

MAÇI İSKOÇ HAKEM YÖNETECEK

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Lens şehrinde Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta İskoç hakem William Collum düdük çalacak. 

Collum'un yardımcılıklarını vatandaşı Damien MacGraith ve İrlandalı Francis Connor'ın yapacağı belirtildi. 

TERİM'İN ROTASYON YAPMASI BEKLENİYOR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir ilk 11 ile çıkabilir.

Hırvatistan ile yapılan ve 1-0 kaybedilen karşılaşmanın ilk 11'inde tek değişiklik yaparak A Milli Takım'ı İspanya karşısına çıkaran deneyimli teknik adam, bu müsabakadan da alınan 3-0'lık yenilginin ardından ilk 11'de değişikliğe gidebilir.

ÇEKLERİN KAPTANI TURNUVAYI KAPATTI

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti'nde takım kaptanı Tomas Rosicky, sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapattı.

EURO 2016'nın resmi twitter adresinden yapılan açıklamaya göre, Çek Cumhuriyeti takım doktorları, deneyimli oyuncunun Hırvatistan maçında arka adalesinden yaşadığı sakatlık nedeniyle turnuvanın geri kalanında forma giyemeyeceğini bildirdi.

PUAN DURUMU

EURO 2016'da üçüncü maçlar öncesinde D Grubu'nda, İspanya 6, Hırvatistan 4, Çek Cumhuriyeti 1 puan alırken, Türkiye puan alamadı. 

TÜRKİYE NASIL TUR ATLAR?

A Milli Takım'ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.
Milliler, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek.

Bu durumda, A Grubu  ve B Grubu'nda takımlar tüm maçlarını yaparken, A Milli Takım 3. sıradaki Arnavutluk'u geçebilmek için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor.

İşte gruplarda puan durumu:

euro-2016-puan-durumu.jpg

Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.

ÇEK CUMHURİYETİ DE KAZANMAK İSTİYOR

Grupta ilk iki maçta 1 puanı bulunan Çek Cumhuriyeti de karşılaşmadan galip ayrılarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

İlk maçında İspanya'ya 1-0 kaybeden Çekler, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2'ye getirerek sahadan bir puanla ayrıldı.

Çekler, Türkiye'yi iki farklı yener, İspanya'da Hırvatistan'ı mağlup ederse Çek Cumhuriyeti averaj hesabına bakmadan grubu 2. tamamlayarak adını üst tura yazdıracak.

Grubun diğer maçında ise Hırvatistan ile İspanya TSİ 22.00'de karşılaşacak.

TÜRKİYE MAÇINA HÜCUM AĞIRLIKLI KADRO!

Çek Cumhuriyeti'nin 52 yaşındaki teknik direktörü Vrba, Türkiye karşısında kadroda değişikliğe gideceğini aktararak "Tomas Rosicky'nin sakatlığı ve bazı futbolcuların Hırvatistan maçında ortaya koyduğu düşük performans nedeniyle ilk 11'de başka isimlere şans vereceğim. Bir üst tura çıkabilmemiz için Türkiye'yi yenmeliyiz. Bu yüzden Türkiye karşısında hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

ÇEK CUMHURİYETİ'NDE TANIDIK İSİMLER 

Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye'de forma giyen 4 isim bulunuyor.

Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa'da oynayan David Pavelka, bugün görev almaları halinde Türkiye'ye karşı mücadele edecek. Geride kalan sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve Sparta Prag'a transfer olan Michal Kadlec de Türkiye karşısında görev bekleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.