Almanya grubu lider tamamladı

Almanya grubu lider tamamladı
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) C Grubu'nda Almanya, Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenerek grubu lider tamamladı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) C Grubu'nda Almanya, Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenerek grubu lider tamamladı. 

C grubunun üçüncü ve son maçında, grupta ilk iki maçın ardından lider konumdaki Almanya ile Kuzey İrlanda karşılaştı. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun hakimi olan Almanya, ilk tehlikeli atağını 7. dakikada gerçekleştirdi. Mesut Özil'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Müller, kaleci McGovern'ı geçemedi. 20. dakikada sağdan yapılan ortaya Müller'in kafa vuruşu, direkten döndü.

Ataklarını sıkılaştıran Almanya, 30. dakikada aradığı golü buldu. Mesut ve Gomez'in arasındaki paslaşmanın ardından topla buluşan Müller, ceza sahası içinde sürüklediği topu uygun durumdaki Mario Gomez'e bıraktı. Beşiktaş'ın 2015-16 sezonunda Fiorentina'dan kiraladığı Gomez'in vuruşunda meşin yuvarlak,savunmaya da çarparak ağlarla buluştu.

Maçın 34. dakikasında Almanya'da Mesut'un soldan ceza sahasına yerden ortasında topla buluşan Müller'in sert şutu, ikinci kez direkten döndü ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da oyunu kontrolünde tutan Almanya'da topla 59. dakikada buluşan Khedira'nın sol çaprazdan sert şutu, kaleciden Gomez'in önüne düştü. Boş kale önündeki Alman oyuncu, üzerine gelen topa kafayla iyi vuramadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.

İkinci golü arayan Almanya'da, 82. dakikada Kimmich'in sağdan ortasına iyi yükselen Gomez'in köşeye giden kafa şutunu kaleci McGovern zorlukla çıkardı.

Bu sonuçla Almanya puanını 7'ye yükselterek grubu lider tamamladı. 3 puanda kalan Kuzey İrlanda ise grubu 3. sırada tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.