Hırvatistan grubu lider tamamladı

Hırvatistan grubu lider tamamladı
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) D Grubu'nda Hırvatistan, İspanya'yı 2-1 mağlup etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) D Grubu'nda Hırvatistan, İspanya'yı 2-1 mağlup etti.

İlk yarının büyük çoğunluğunda topa sahip olan İspanya, 7. dakikada Fabregas'ın sağdan kale sahasına çevirdiği topta, Morata'nın boş kaleye attığı golle 1-0 öne geçti. Yediği golden sonra toparlanan Hırvatistan, 45. dakikada Perisic'in soldan yaptığı ortada altıpas içinde Kalinic'in topu ağlara göndermesiyle skoru 1-1'e getirdi ve takımlar devre arasına 1-1'lik skorla girdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran İspanya, 72. dakikada Vrsaljko'nun David Silva'ya yaptığı faul sonrası penaltı kazandı. Topun başına geçen Sergio Ramos'un vuruşunda kaleci Subasic topu kurtararak takımının geri düşmesine izin vermedi. Hırvatistan'ın kontra atağında, 87. dakikada Kalinic'in verdiği pasta Perisic ceza sahasının solundan yaptığı vuruşta Pique'ye de çarpan top De Gea'nın sağından filelerle buluştu. Bu golle Hırvatistan 2-1 öne geçti. Müsabakada başka gol olmayınca Hırvatistan maçtan 2-1 galip ayrılıp grubu lider tamamladı.

İspanya, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 14 maç sonra yenildi ve 7 maç sonra kalesinde gol gördü. İspanya, en son 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde Portekiz'e 1-0 mağlup olmuştu.

EURO 2016'da D Grubu'nu 6 puanla Hırvatistan'ın ardından ikinci tamamlayan, İspanya, son 16 turu maçında 27 Haziran tarihinde TSİ 19.00'da Fransa'da Saint-Denis kentinin Stade de France Stadı'nda E Grubu'nu lider bitiren İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Grubu lider tamamlayan Hırvatistan'ın rakibi ise en iyi üçüncüler belli olduktan sonra açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.