A Milli Takım, büyük avantaj yakaladı

A Milli Takım, büyük avantaj yakaladı
EURO 2016 D Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenen ay-yıldızlı ekip, gruptan çıkma adına büyük avantaj elde etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenerek, tur atlama yolunda büyük avantaj yakaladı.

Mücadeleye iyi başlayan ve 10. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçen A Milli Takım, ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda da iyi bir performans sergileyen milliler, Ozan Tufan'ın 65. dakikadaki golüyle farkı 2'ye taşıdı. Rakibinin tüm çabasına rağmen kalesini gole kapatan milliler, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu skorla grupta ilk puanını alan A Milli Takım, 3 puanla grup üçüncülüğüne yerleşti ve Çek Cumhuriyeti'ni turnuva dışına itti.

A Milli Takım, en iyi 4 grup üçüncüsünün de adını üst tura yazdıracağı şampiyonada A Grubu üçüncüsü Arnavutluk'un attığı gol sayısına göre geride bıraktı. Milli takım, gruptan çıkma yolunda yarın yapılacak 4 maçın skorunu bekleyecek.

Türkiye bir üst tura adını nasıl yazdırır?

Ay-yıldızlı ekibin son 16 turuna kalabilmesi için E Grubu'nda lider İtalya'nın İrlanda, ikinci Belçika'nın da İsveç karşısında puan almasını gerekiyor. F Grubu'nda ise lider Macaristan'ın Portekiz'i yenip, ikinci İzlanda'nın ise Avusturya maçından puan alması lazım. Bu iki gruptan birinde beklenen sonucun çıkması durumunda A Milli Takım, adını bir üst tura yazdıracak.

Hakan Balta cezalı

A Milli Takım'da sarı kart gören Hakan Kadir Balta cezalı duruma düştü.

Deneyimli savunma oyuncusu, A Milli Takım'ın gruptan çıkması halinde son 16 turu maçında forma giyemeyecek.

İlk gol Burak, ilk asist Emre'den

A Milli Takım'ın turnuvadaki ilk golünü Burak Yılmaz atarken, golü genç oyuncu Emre Mor hazırlardı.

Çek Cumhuriyeti maçının 10. dakikasında öne geçen milliler, aynı zamanda turnuvadaki ilk golünü kaydetti.

Emre, sahada kaldığı 69 dakika boyunca etkili performansıyla beğeni toplarken, taraftardan da alkış aldı.

Burak, Lefter'i yakaladı

A Milli Takım formasıyla 21. golünü kaydeden Burak Yılmaz, efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis'i yakaladı.

Ay-yıldızlı formayla daha önce çıktığı 45 maçta 20 gol atan Burak, Çek Cumhuriyet maçında A Milli Takım'ın ilk golünü kaydetti. Burak, hem takımını öne geçirirken, hem de milli formayla en fazla gol atan 3. oyuncu olan 21 gollü Lefter'in unvanına ortak oldu.

Milli futbolcu, ayrıca karşılaşma sonunda UEFA görevlileri tarafından maçın adamı seçildi.

Gökhan Gönül'ün kaşı açıldı

Mücadelede milli oyuncu Gökhan Gönül'ün kaşı açıldı.

Müsabakanın 50. dakikasında Çek Cumhuriyeti'nin kullandığı serbest vuruş sırasında ceza alanında Tomas Sivok ile çarpışan Gökhan, yere düştü. Çarpışmadan dolayı sağ kaşında açılma meydana gelen milli oyuncu, kanlar içinde kalırken, milli takım doktorlarının müdahalesi sonrası sahaya döndü.

Yine Çekler, yine son maç

A Milli Futbol Takımı, EURO 2008'den sonra EURO 2016'da da Çek Cumhuriyeti'ni geçti.

Türkiye ve Çek Cumhuriyeti A milli takımları, EURO 2008'de grubun son maçında karşı karşıya geldi. Çekler, Koller ve Plasil'in golleriyle 2-0 öne geçerken, müthiş bir geri dönüşe imza atan ay-yıldızlı ekip, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak tur atlamıştı.

İki takım, bu kez EURO 2016'da karşı karşıya gelirken, rakibine gol şansı vermeyen Türkiye yine sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu skorla Türkiye gruptan çıkma ümitlerini sürdürürken, Çek Cumhuriyeti turnuvaya veda etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.