Çalışan emekliler ikinci defa kıdem tazminatı müjdesi!

Çalışan emekliler ikinci defa kıdem tazminatı müjdesi!
Bir iş yerinden emekli olduktan sonra ikramiyesini almış fakat çalışmaya devam eden emekliler 3 yıl çalıştıkları takdirde ikinci defa kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabiliyor.

Bir iş yerinde çalışan bir işçi 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olurken 25 aylık brüt ücreti tutarındaki kıdem tazminatını almaya hak kazanırken eğer emekli olduktan sonra yine 3 yıl boyunca çalışmaya devam ederse tekrar kıdem tazminatı hakkına sahip olabiliyor.


TAZMİNAT NASIL HESAPLANIYOR?

Yargıtay, emeklilik nedeniyle ayrılan çalışanın tekrar aynı işyerinde çalışmaya başlaması halinde emekli olunan tarihte kıdem tazminatı ödenirse kıdem hakkının sıfırlandığı görüşünde. Örneğin çalışan 20 yıl aynı işyerinde çalışıp kıdem tazminatını alarak emekli olmuş ve emekli olduktan sonra yeniden aynı işyerinde çalışmaya devam ederek 3 yıl daha çalışmış ise ikinci kez kıdem tazminatına hak ettiğinde yalnızca 3 yıllık tazminat alabilir.

AYLIKLARI ARTAR MI?

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerin aylıklarının artıp artmayacağı da kendi tercihlerine bağlı. Emekli olduktan sonra SGDP ödeyerek çalışmaya devam eden kişiler, bu işlerinden ayrıldıklarında da aynı emekli aylığını alırlar. Çalışan emekli eğer aylığını kestirip çalışmaya devam etmişse çalışması sonlandığında daha yüksek bir aylık alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.