Gözünden girdi! Beynine saplandı

Gözünden girdi! Beynine saplandı
Hindistan’da 12 yaşındaki bir erkek çocuk, oyun oynarken gözüne demir bir kanca girdi. Kanca çocuğun beynine kadar ulaşmıştı. İmkansız gibi görünen olaydan doktorlar çocuğu sağ salim kurtarmayı başardı.

Hindistan’ın Hayderabad kentinde Baba Qureshi isimli 12 yaşındaki çocuk bir kasap dükkanındaki aletlerle oynarken demir bir kanca çocuğun gözüne saplandı. Gözünün kenarından giren kanca şans eseri çocuğun göz çukurunda bir hasara neden olmadı. Olayın en tuhaf yanı ise demir kancanın çocuğun beynine 15 santimetre derinlik yaratarak girmesi oldu. Olay yaşandığı sırada gözünden kanlar akan Baba Qureshi acı içinde kıvranıyordu.

Osmania Hastanesi’nde acil operasyona alınan çocuk için Doktor Premjit Ray “Hastaneye geldiği sırada büyük bir acı çekiyordu.  Gözüne saplanan kanca sebebiyle iki gözünü de kaybetme ve beyninde kalıcı bir hasar olması riski çok yüksekti. Çok hızlı davranmak zorundaydık. Yaklaşık 1 saat süren operasyonda gözündeki kancayı çıkarmayı başardık. Beyinde neyse ki bir kanama yoktu  ve kalıcı bir hasar olmadı.” dedi.

Baba Qureshi sol gözünü kaybetmiş olsa da hayatına normal bir şekilde devam edebilecek. 12 yaşındaki çocuk 1 hafta içinde hastaneden taburcu edilecek.

goz1.jpeggoz2.jpeggoz4.jpeggozunden_beynine_saplanmisti_mucize_eseri_kurtuldu_h606911_f3b9b.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.