Siyonistlerle Hamas da mı dost oluyor?

Siyonistlerle Hamas da mı dost oluyor?
Filistin davasının yılmaz bekçisi olarak bilinen, Türkiyeli Müslümanların dualarından eksik etmediği Hamas Türkiye-İsrail anlaşmasında Türk yetkilileri uyarmak yerine İsrail'e karşı yapılan jestin bir parçası olmayı mı tercih ediyor?

İsrail Türkiye anlaşmasının detayları netleşmeye devam ediyor. İsrail’le “normalleşme” görüşmelerindeki “Hamas şartı” nedeniyle Hamas yöneticilerinin Katar’a gönderilmesi İsrail'e “Hamas jesti” olarak değerlendiriliyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail ile ilişkilerimizin normalleşmesi için Hamas diye bir şart yoktur ve olamaz da." şeklinde bir açıklama yapmış olsa da İsrail’in talebinin ardından Türkiye’nin durumu ilettiği Hamas yöneticilerinin ‘Bizim buradaki varlığımızın Filistin davasının ve halkının dostu Türkiye’ye zarar vermesine izin veremeyiz. Türkiye’nin çıkarları bizim de çıkarlarımız’ dediği belirtiliyor.

Hamas tarafınca kullanılan bu ifadeler üzerine Hamas yetkililerine insani ve İslami sorumluluk gereği şu soruları yöneltiyoruz:

-Türkiyeli Müslümanlarda Filistin davasını kendi davaları olarak görüp her bombardımanda eylem ve boykotlarla bu davaya destek verirken, ‘küresel intifada’ sloganları atılırken Hamas bu davayı sadece Gazze’den mi ibaret görmektedir?

-Türkiye, -yahudi varlığı İsrail'i ilk tanıyan devlet olarak- konjonktürel bir politikayla bugün olduğu gibi dün bütün ilişkilerini askıya aldığı, 10 vatandaşını katleden İsrail ile anlaşır hatta geçmişte olduğu gibi dost olursa; işte o zaman Hamas'ta dost mu olacak? veya Hamas’ın düşmanının dostu/ortağı olan Türkiye’ye yaklaşımı ne olacak? Başka bir açıdan Hamas’ın kendi açıklamasındaki ifadelerle, Türkiye’nin çıkarları İsrail’in çıkarları ile örtüşürse Hamas’ın çıkarları da örtüşmüş mü olacak?

-Amacı, katil İsrail’in Filistin topraklarından çekilmesini sağlamak, hedefi ise 1948 sınırlarını esas alan İslami bir Filistin devleti kurmak olan Hamas için Filistin davası; İsrail tarafından Türk tarafına ödenecek tazminat, kuru bir özür veya Gazze'ye insani yardım götürülmesine indirgenebilir mi?

-Mavi Marmara'da şehit olan Türkiyeli Müslümanlar dahil Gazze'de şehit olanların hatırına Hamas neden Türk yetkilileri uyarmak yerine İsrail'e karşı yapılan jestin bir parçası olmayı tercih ediyor?

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.