Onları anne mi öldürdü?

Onları anne mi öldürdü?
Ankara’nın Sincan ilçesinde bulun iki cesedin 129 gün önce kaybolan 10 yaşındaki İdil Alkan ve babası Ali Alkan’a ait olduğu kesinleşirken, anne Zehra Alkan, kızı ve kocasını öldürdüğü iddiaları üzerine açıklama yaptı

Anne ve babasının boşanma kararı alması üzerine annesi Zehra Alkan ile beraber yaşayan İdil’i, babası Ali Alkan 14 Şubat Pazar günü gezdirme bahanesiyle alarak kayıplara karıştığı iddia edilmişti. Sincan Fatih’de yaşadıkları evin bodrum katından 2 ceset bulunmuştu. Anne Zehra Alkan’dan alınan DNA örnekleri ile kızı İdil Alkan’ın örtüştüğü, üzerinde ki elbiselerin de kızı İdil ve Ali Alkan’a ait olduğunu teşhis eden annenin ardından, cesetlerin İdil ve babası Ali Alkan’a ait olduğu kesinleşti.

Öte yandan inceleme için Keçiören Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cesetlerin ön raporunda 2,5 ay önce İdil ve Ali Alkan’ın öldüğü, Ali Alkan’ın sağ elinin yanında kırmızı saplı bir ekmek bıçağı bulurken, kızın göğüs bölgesinden kesici aletle yaralandığı, baba Alkan’ın ise boğazında derin kesik olduğu belirlendi.

Ekipler, cesetlerin bulunuş şekilleri ve ön otopsi sonucunda babanın önce kızını bıçakla öldürdüğü, sonrasında ise boğazını keserek intihar ettiği şüphesi üzerinde duruyor.

Diğer yandan sosyal medyada kızı ve kocasını anne Zehra Alkan’ın öldürdüğüne dair söylentileri ile ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Zehra Alkan, “Ben dün oradan onların çıkacağını bilmiyordum. Bilmek dahi istemiyordum, ben kızımı her yerde ararken, kızım evimin altında mı yatıyordu. Benim tek varlığım idi. Ben ona nasıl kıyarım” ifadesini kullandı.

Baba ile kızının ölüm nedenlerinin detaylı otopsinin tamamlanmasıyla kesinleşeceği bildirildi.

Diğer yandan cenazelerin Cuma günü anne Zehra Alkan’a teslim edileceği öğrenilirken, anne Alkan’ın kocasının cenazesini almayacağını söylediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.