MHP'li Oktay Vural da mı paralelci?

MHP'li  Oktay Vural da mı paralelci?
MHP'nin başında Devlet Bahçeli'nin kalmasını isteyenler, Oktay Vural'ın istifasına tepki göstererek "paralel brütüs" manşetini attı. Oysa Oktay Vural, Bahçeli saatini 17-25'e kurarken FETÖ kanalında FETÖ'ye geçiriyordu.

MHP'nin başında Devlet Bahçeli'nin kalmasını isteyenler,  Oktay Vural'ın istifasına tepki göstererek "paralel brütüs" manşetini attı. Oysa Oktay Vural, Bahçeli saatini 17-25'e kurarken FETÖ kanalında FETÖ'ye geçiriyordu.

MHP'de Devlet Bahçeli'nin sağ kolu olarak bilinen Oktay Vural'ın Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesi parti tabanından çok başka çevrelerde de büyük yankı buldu.

Örneğin Star gazetesi, MHP'li Oktay Vural'ın istifasına tepki göstererek "paralel brütüs" manşetini attı.

Star, şöyle yazdı: " FETÖ’nün yüzünü gösterdiği tüzük kurultayını ellerine yüzlerine bulaştıran muhaliflere ‘sürpriz’ can suyu geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, has adamı olarak bilinen Oktay Vural da sırtından hançerledi. Vural, Genel Merkez yönetimini eleştirerek  MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Vural’ın istifası, özellikle delege sayımındaki usulsüzlük iddialarıyla sıkışan muhaliflere doping oldu."

kkkk.jpg

"CEMAAT" KANALINDA PARALEL YAPIYA GEÇİRMİŞ BİR İSİM

Oysa, Oktay Vural, FETÖ'nün tv kanalında bile sözkonusu cemaatten paralel yapı diye söz etmesiyle bilinen bir isim.

Gerek 7 Haziran gerekse 1 Kasım seçimleri öncesinde Devlet Bahçeli, paralelcilerin argümanları ile AK Parti iktidarını köşeye sıkıştırmaya çalışıyor; MHP kurmayları ve vekilleri de liderlerinin ağzıyla açıklamalarda bulunuyordu.

Oktay Vural ise, Ağustos 2015'te çıktığı FETÖ'nün Samanyoluhaber TV'sinde sözkonusu "cemaat"ten açık açık paralel yapı diye söz etmesiyle FETÖ'cülerin tepkisini çekmişti.

Oktay Vural, FETÖ'nün kanalında FETÖ'cülere "insanların paralel yapının derinleştiğini fark ettiğini ve ne oluyor denmeye başlandığını" söyleyerek tepki gösterdi.

Bu sırada FETÖ spikerinin bakışları değiştiği görüldü.

Spiker "Aslında 7 Haziran seçimi mi ortaya çıkardı bütün bu yanlışı?" diyerek Oktay Vural'ı düzeltmeye çalışsa da MHP'li Vural, sözlerine "Hayır, 7 Haziran seçimine kadar tablo ortadaydı" diyerek devam etti.

O aylarda, Oktay Vural FETÖ kanalında FETÖ eleştirisi yapmış nadir MHP'lilerden biri olarak dikkat çekmişti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum