Yarbay Mehmet Alkan için ihraç soruşturması

Yarbay Mehmet Alkan için ihraç soruşturması
Şırnak'ta kardeşi şehit düşünce cenazede tepkisini dile getiren Yarbay Mehmet Alkan ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Alkan'a daha önce uyarı cezası verilmişti.

Yarbay Alkan, 21 Ağustos 2015'te Şırnak'ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın  cenaze töreninde  'Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor' diye feryat etmişti. Bu sözler üzerine soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası vermişti. Daha sonra şehit yakınlarına yaptığı bir konuşmasında Alkan, "23 yıldır şehit veriyoruz. Ülkeyi yönetenler ne yaptı." demişti. Bunun üzerine yarbay Alkan ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Alkan için imza kampanyası başlatıldı    

Yarbay Mehmet Alkan için açılan ihraç soruşturmasının  geri çekilmesi için Change.org'da imza kampanyası başlatıldı. Alkan lehine başlatılan ve muhatabı Genel Kurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı olan kampanyada kısa sürede 186 bin imza toplandı. 

change.og'da başlatılan kampanyanın metni ise şöyle: 

"Cesur yarbayımız Mehmet Alkan, 11 Mayıs'ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği'ndeki konuşması nedeniyle “siyasi faaliyette bulunmak” suçlamasıyla, 29 Haziran 2016 tarihinde silahlı kuvvetlerden ihraç talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı yüksek disiplin kuruluna çıkarılacaktır.

Cesur yarbayımız Mehmet Alkan yalnız değildir. Milletçe kendisinin arkasındayız.

Bir insanın, şehit kardeşinin cenazesinde, en acılı günlerinden birinde, tepkisini ve duygularını dile getirmesi ve daha sonra bu konu hakkında konuşması kadar normal bir şey olamaz. Kimse duygularını ifade ettiği için bir ceza ile karşı karşıya bırakılamaz." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca sosyal medyadan da Yarbay Alkan'a birçok destek mesajı geldi. #yarbayAlkanyanindayiz etiketi TT listesine girdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum