İşte Emre Mor ile ilgili bilinmeyenler!

İşte Emre Mor ile ilgili bilinmeyenler!
Beşiktaş izleme ekibinde çalışırken Emre Mor’u keşfeden Koray Palaz, genç yetenekle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Emre Mor’un Türk futboluna kazandırılmasında en büyük pay sahibi olan Koray Palaz, daha önce Jem Paul Karacan, Kerim Frei, Olcay Şahan, Kamil Ahmet Çörekçi, Alpaslan Öztürk gibi isimlerin de Ay-Yıldızlı formayı giymesinde başrol oynamıştı.
 
Uzun süre İngiltere’de milli takım adına oyuncu izleme temsilciliği yapan ve bu sayede Avrupa’daki genç potansiyelli oyuncuları yakından tanıyan Palaz’ın, Emre Mor’u keşfetme hikayesi de son derece ilginç:
 
‘28 Kasım’da profesyonel oldu’
 
“Uzun süredir Avrupa’daki gençleri takip ediyorum. Emre Mor, ilk profesyonel maçına 28 Kasım 2015’te çıktı, sadece 6 dakika oynadı. Onunla ilgili o kadar az görüntü vardı ki, o kısa sürede bile kalitesini belli ediyordu. Zaten bize kim oyuncu önerse kesin Messi’ye benzetilir, ‘Messi gibi çalım atıyor, şut atıyor’ derler. İzleriz alakası bile olmaz.Ama Emre Mor’u izlemeye başladığımda kendi kendime dedim ki bu çocuk gerçekten Messi gibi oynuyor.”
 
‘Bülent Uygun arayınca...’ 
 
“Beşiktaş’ta Gökhan Keskin ve Erdal Torunoğulları’na bildirdim hemen. Beşiktaş almak için harekete geçti. 17 Aralık’ta evlilik yıldönümümdü, eşimle Katar’a tatile gittik. Gitmişken de Bülent Uygun’un yanına uğradım. Bülent hoca da izledi, ‘Ya, bu çocuk Messi’ dedi. Hemen Fatih Terim’i aradı yanımda. Anlattı Emre’yi. Fatih hoca da Tuncay’ı yolladı izlemeye. O süreçte ben de menajeri Muzzy Özcan’la tanıştım daha fazla görüntüsüne ulaştım.”
 
‘Beşiktaş 4 milyon verdi’
 
“Erdal Torunoğulları onu almak için çok çaba sarf etti. Hatta görüşmelerde bayağı bir aşama kaydetmişlerdi. 3.5-4 milyon Euro’ya kadar çıktı Beşiktaş, ancak kulübü sözleşmesini uzatınca olmadı iş. Galatasaray da bir ara niyetlendi, ama verdikleri para 500 bin Euro’ydu. Yani dalga geçer gibi. Dortmund’da çok daha iyi seviyelere ulaşacak.”
 
‘Teşekkür etmediler’

 
“Emre’nin menaceriyle de, ailesiyle de, kendisiyle de görüştük sonradan. Bana hep teşekkür ettiler. Milli Takımlar’dan ise bu anlamda bir tutum gelmedi bize karşı. Yalnızca bir kez Fatih hoca basın toplantısında, ‘Emeği geçenlere teşekkürler’ demişti.”
 
(Fanatik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.