TBMM'de silahlı PKK’lı gerilimi yükseliyor

TBMM'de silahlı PKK’lı gerilimi yükseliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gergin anlar yaşandı. HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın aracındaki kişinin tutuklanması sonrasında TBMM'de sıcak saatler yaşanmasına neden oldu.

HDP'li Yıldırım ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz arasında sert bir tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmeleri sırasında AK Partililer ile HDP'liler arasında gerginlik çıktı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, tasarının 1. Bölümü'nün görüşmeleri sürerken söz alarak, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile ilgili bazı değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Bostancı, "Resmi makamlardan aldığım bilgi şudur: Beraberinde 3 kişiyle Muş'un girişinde bir kontrol noktasına geldiğinde, yanında şoför olarak bulunan kişi üzerinde bulunan silahı Sayın Yıldırım'a veriyor. Bunu da güvenlik güçleri görüyor ve silahı talep ediyorlar, silah verilmiyor. Yaşanan bu olay dolayısıyla, soruşturma çerçevesinde Sayın Yıldırım hariç diğer 3 kişinin kısa bir süre gözaltına alınması söz konusu. Olay bundan ibaret" dedi.

YILDIRIM: ÜZERİMDE ÇAKI DAHİ BULUNMADI

HDP'li Yıldırım, oturduğu yerden söz alarak, bölgedeki hava şartlarından ötürü ceket giymediğini, üzerinde gömlekli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Aşağı indim, 45 dakika onlarla birlikte kaldım, aracım orada. Üzerimde, bırakın silahı, bir çakı dahi bulunamadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum