İftar mizanseni

İftar mizanseni
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in iftar ziyareti için ‘çat kapı’ gittiği evde yaşananlar izleyenlere bu nasıl çat kapı dedirtti.

Başkan Şahin iftar ziyaretinde ilk talihsizliği ‘çat kapı’ gittiği evin kapısını TRT kameramanın açmasıyla yaşadı. Ancak başına geleceklerden habersiz olan mağdur başkan, kapıdan içeri adımını attığı andan itibaren kendini dev bir ‘gösterinin’ içinde buldu.

trt-bakan-001.jpg

YEMEKLER GASTURDER’DEN

İftar vakti gittiği evin mutfağına girip, üzerine Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği’nin (GASTURDER) önlüğünü giyen ve ‘fabrikasyon’ yemek tencereleriyle poz veren Şahin, hazırlanan yemekleri ‘hiç bir eşya’ bulunmayan (ocak bile yok) mutfakta ‘restoran tipi’ tabaklarla servis etti.

Çünkü mutfak, organizasyonu yapan şirket tarafından içeride rahat hareket edilebilmesi ve kameramanların rahat çalışabilmesi için boşaltılmıştı.

dev-tencereler-baskan.jpg

EŞYASIZ SALONUN ORTASINDA YER SOFRASI, ONUN ORTASINDA DA “RESTORAN TİPİ” PEÇETELİKLER…

Sofra, salonun ortasına uzunlamasına serilen bir örtü üzerine açılmış. Salondaki eşyaların akıbeti ise belli değil… Görüntülerde dikkat çeken ve üzerlerindeki GASTURDER önlükleri bulunan garsonlar tarafından hazırlandığı tahmin edilen sofraya tabaklar oldukça nizami yerleştirilmiş. Hatta sofranın ortasına doğru ‘restoran tipi peçetelik ve tuzluk-biberlik’ bile konulmuş.

fatma-sahin-iftar-1.jpg

BAŞKAN’IN DA HABERİ OLMAYABİLİR(!)

Hazırlıklar sırasında o kadar amatör davranılmış ki, yer sofrası için tamamen boşaltılan salonda Başkan Şahin’in nasıl oturacağı bile düşünülmemiş. Organizasyon yetersizliğinin mağduru olan başkana yer sofrası kurulacağı dahi haber verilmemiş olacak ki kıyafet tercihi pantolon yerine etek döpiyes olmuş. Şahin, yere otururken dizlerini örtmek zorunda kaldı.

HER ŞEYE RAĞMEN…

Yaşanan bu organizasyon skandalına rağmen duruşunu bozmayan başkan Fatma Şahin, beraberindeki belediye görevlileri ile Özdemir ailesinin iftar sofrasına oturdu.

Aile bireyleri ve çocuklar ile sohbet ederek bekleyen Şahin, ezanın okunmasıyla birlikte sofradakilerle birlikte dua etti. Fatma Şahin daha sonra Özdemir ailesi fertleri ile birlikte yuvalama çorbası, güveç, pilav ve lahmacundan oluşan yemeklerden yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.