Flaş 'incirlik' açıklaması

Flaş 'incirlik' açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Savunma Bakanı'nın İncirlik ziyareti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'yı ziyaret eden Malta Dışişleri Bakanı George ile görüştü.Görüşme sornası iki bakan kameralar karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Savunma Bakanı'nın İncirlik ziyaretine izin verilmemesiyle ilgili "Konuşlu birlikteki askerler dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net" ifadesini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyareti uygun görülmemektedir son derece net.

AB'NİN TUTUMUNUN SEBEBİ İSLAMAFOBİ

Bizim Esed rejimi ile işbirliği yapmamız mümkün değil, dolayısıyla iddialar doğru değildir. DAEŞ'le de PKK ile de mücadelemiz devam edecek. Vize serbestisinin uygulanması için biz bugüne kadar yapıcı tutumumuzu devam ettirdik. Ama AB'den negatif tutumlar gördük.Biz bunun sebebini de biliyoruz. Bu Avrupa'daki islamafobi ve Türk karşıtlığının bir yansımasıdır.

TERÖRLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ

72 kriterden 67'sini yerine getiren bir ülkeye böyle bir muamele yapılamaz. Bugünün şartlarında terörle ilgili kanunlarda herhangi bir değişiklik yapamayız. Diğer konularda adım atılabilir ama bu konuda asla. Diyaloglarımız devam ediyor. 33. fasılın açılması için 30 Haziran'da Brüksel'de olacağım. Hangi konularda adım atılabilir bunları tekrar konuşup yolumuza devam edeceğiz.

REFERANDUM TEHDİT DEĞİL

AB için referandum bir tehdit değildir. AB üyeleri nasıl Türkiye'nin üyeliğini referanduma götürme söyleminde bulunduysa bizde AB üyeliği sürecini halkımıza soracağız. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Müzakere süreci tıkanırsa bundan sonra nasıl devam edileceği halka sorulur. AB'nin sözünde durmamasından dolayı ciddi bir rahatsızlık var. Vatandaşlarımız bizleri de eleştiriyor. Gürcistan'ın tüm kriterleri yerine getirmesine rağmen vize serbesti konusunda uğrasığı haksızlık kabul edilemez.

GAZZE TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEDİK

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için görüşmeler devam ediyor. Görüşme olduktan sonra açıklama yaparız. Türkiye'nin 3 şarttan birisi olan Gazze'ye yönelik blokajın kaldırılmasından vazgeçtiğini söylemek yanlış.Biz Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayız. Ne Hamas'ı müzakere konusu yaparız ne de Gazze'ye yönelik ambargoların kalkmasından vazgeçeriz. Bu şartların yerine getirilmesi gerekiyor.  Zulüm altında yaşayan insanlara desteklerimizi nasıl ulaştırırız bunu İsrail ile görüşüyoruz. Bu şartımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.