Konyalı iş adamı Sever’e kumpas

Konyalı iş adamı Sever’e kumpas
Gün geçmiyor ki, FETÖ’nün insanların hayatını karartan yeni bir kumpası ortaya çıkmasın. FETÖ mensuplarının kendilerine himmet vermeyen Konyalı bir iş adamının daha ocağını söndürdüğü saptandı.

Gün geçmiyor ki, FETÖ’nün insanların hayatını karartan yeni bir kumpası ortaya çıkmasın. FETÖ mensuplarının kendilerine himmet vermeyen Konyalı bir iş adamının daha ocağını söndürdüğü saptandı.

Konya’da kömür ocağı işleten işadamı Muhammed Sever’in, himmet adı altında kendisinden talep edilen bağışı ödemeyi kabul etmeyince FETÖ’nün kumpasına maruz kaldığı ortaya çıktı.

İşadamına kurulan kumpasın ayrıntıları Konya’nın Nabzı gazetesinde şu şekilde yer aldı:

Terör örgütü FETÖ/PDY’nin ‘himmet’ adı altında topladığı bağışı reddedince işadamı Muhammed Sever, Türk standartlarına uygun olan ticari işlemleri ‘ABD standartlarına göre’ yasadışı bulunarak tutuklandı.

Konyalı madenci işadamı Muhammed Sever, FETÖ/ PDY’nin ‘Himmet’ adı altında topladığı bağışı vermediği için örgüt tarafından önce tehdit edildi, ardından da ‘kumpas’ ile tutuklandı. Kömür madeni işleten Muhammed Sever’in adı defalarca Konya’da vergi rekortmenleri listesine girdi. Sever, oğlunu iyi bir eğitim alması düşüncesiyle Gülen cemaatinin okullarına gönderince olanlar oldu. Bir süre sonra kendisinden “himmet” adı altında bağış istendi. İşadamı Muhammed Sever, devlet kurumlarına defalarca bağış yaptığını hatta okul bile yaptırdığını dile getirdi ve böyle bir bağışa gerek olmadığını anlattı. Ancak FETÖ/ PDY, işadamının peşini bırakmadı. Örgüt işadamını “Biz parasal anlamda bir yardım bekliyoruz sizden. 50 bin TL civarında. Eğer yardım etmezseniz, Allah korusun başınıza olmadık işler gelir. İşleriniz bozulur. Hiçbirimiz bunu istemeyiz” diye tehdit etti. Sever başta bu tehditleri ciddiye almadı. Ama daha sonra başına gelen olaylar, örgütün kendisi için hazırladığı bir kumpastı.

GÜNYÜZÜ GÖRMEDİ

2000-2005 yılları arasındaMehmetçiğin kömür ihtiyacını karşılayan işadamı, FETÖ/ PDY’nin emniyet ve yargıdaki adamları sayesinde peş peşe soruşturma geçirdi. Kumpasın başında da şu an cezaevinde olan Paralel Yapı’nın polis müdürlerinden Anadolu Atayün vardı. Dönemin Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Atayün’ün hazırladığı kumpas dosyalarıyla işadamı Muhammed Sever ve örgüte bağış yapmayan işadamları hedef seçildi. Sever, 2005’te tutuklandı.10 yıldırcçezaevinde  Hakkındaki suçlama ise “Edimin ifasına fesat karıştırmak”. Bir başka deyişle ‘TSK’ya düşük kalitede kömür satmak.’

ABD’YE UYGUN DEĞİLMİŞ!

İşadamının sattığı kömür için ABD’den bir bilirkişi raporu alındı. Sever ailesinin iddialarına göre bu rapor hem sahte, hem de geçersizdi. Çünkü Türkiye’de kullanılan bir kömürün ABD standartlarında düşünülmesi ve karşılaştırılması yanlıştı.

PEŞ PEŞE 10 DAVA AÇILDI

İşadamı Muhammed Sever cezaevinde yargılanmayı beklerken, hakkındaki davalar peş peşe geldi. Hakkında aynı suçlamalardan tek sahte fezleke üzerinden 10 ilde dava açıldı. Ama FETÖ/ PDY, Ergenekon ve Balyoz davalarında düştüğü hataya bu soruşturmada da düştü. İşadamı Muhammed Sever’e hiç ihalesine girmediği Antalya ve Kırıkkale’den de ihaleye girmiş gibi gösterilip dava açıldı.

KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Mustafa Sever, babasının masum olduğunu kanıtlamak için her yola başvurdu. Ailece neler yaşadıklarını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sırf FETÖ/ PDY’ye bağış yapmadıkları için hayatlarının alt üst edildiğini söyleyen Mustafa Sever, “Kirli bir oyun sergilendi. Babama ve bize bu tuzağı kuranlar şimdi paralel yapı operasyonlarından dolayı cezaevinde” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.