Muhteşem geldi, sessiz sedasız gitti

Muhteşem geldi, sessiz sedasız gitti
2009'da ilginç bir hikayeyle Beşiktaş yerine son anda Fenerbahçe'ye transfer olan Mehmet Topuz, 7 yıl sonra sarı-lacivertli takımdan sessiz sedasız ayrıldı.

Fenerbahçe'nin 2009'da transferi için Beşiktaş'la karşı karşı geldiği Mehmet Topuz, sarı-lacivertli takımdan sessiz sedasız ayrıldı.

Kayserispor'da gösterdiği performansla 2009-2010 yaz transfer döneminin gözdesi haline gelen Mehmet Topuz'un transferi ilginç bir hikayeye dönüşmüştü.

Süper Lig'de 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, o dönem Mehmet Topuz'u transfer etmek için girişimde bulundu. Siyah-beyazlı takımla anlaşan Mehmet'in Beşiktaş formasıyla verdiği poz, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Beşiktaş yöneticileriyle yaptığı görüşmeden sonra Mehmet Topuz'un, siyah-beyazlı takımda oynamasına kesin gözüyle bakılırken, başarılı futbolcuyu isteyen bir başka kulüp olan Fenerbahçe, bu transferden vazgeçmedi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın transfer sürecinde bizzat devreye girdiği Mehmet için Fenerbahçe, Kayserispor'la her konuda el sıkıştı. Beşiktaş ise futbolcuyla anlaşırken Kayserispor'la bonservis bedeli konusunda bir mutabakata varamadı.

Kayserispor'la anlaştıktan sonra Mehmet'i de ikna eden Aziz Yıldırım, 12 Haziran 2009'da gizli bir şekilde özel uçakla Kayseri'den İstanbul'a getirdiği futbolcuyu, Fenerbahçe'ye kazandırdı.

Kulüpten resmi bir açıklama olmamasına rağmen Fenerbahçe'nin kasasından basına yansıyan haberlere göre Mehmet Topuz için yaklaşık 9 milyon avro bonservis ücreti çıktı.

2 şampiyonluk kazandı 

Mehmet Topuz, 7 sezon formasını giydiği sarı-lacivertli takımla 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 

Fenerbahçe formasıyla Mehmet, 7 sezonda 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra 2 Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa kazandı.

7 sezona bir sezonu sığdıramadı

Başarılı futbolcu, Kayserispor'la 2008-2009 sezonunda tüm kulvarlarda 34 maçta 14 gol kaydetti. Mehmet Topuz, 7 sezon mücadele edip toplam 216 kez formasını giydiği sarı-lacivertlilerle ise sadece 13 gol atabildi.

Son iki yılda gözden düştü

Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer edilen Mehmet Topuz, ilk 5 sezonunda beklentileri karşılaşmasına rağmen son 2 yıldır formayı unuttu.

Teknik direktörler Christoph Daum, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal döneminde takımın önemli isimlerinden biri olan Mehmet, son 2 yılda lig sadece 11 maçta süre alabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.