’4+4+4’ sistemi değişecek mi ?

’4+4+4’ sistemi değişecek mi ?
İsmet Yılmaz, bakanlık olarak 4+4+4 sisteminde bir değişiklik çalışmasının gündemde olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bakanlık olarak 4+4+4 sisteminde bir değişiklik çalışması yapmadıklarını söyledi. Bakan Yılmaz, öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu'da kalmasının yolunun sözleşmeli öğretmenlikten geçtiğini düşündüklerini söyledi.

Malatya Valiliği ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hükümet programındaki 6 ana çalışma konusundan birinin eğitim olduğunu ifade etti. Yılmaz,"Önümüzdeki dönemde eğitimin temel taşının öğretmen olduğunun bilerek öğretmenlerimize birlikte inşallah çağdaş Türkiye'yi, 21. yüzyıl Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. 4+4+4 eğitim sisteminde bu yıl ilk mezunların verildiğini belirten Bakan Yılmaz, "Dolayısıyla eğitim yaşayan bir olgu, daha iyiye, daha mükemmele gitmek için bir çalışma yapılması lazım ancak bu sistemin sonuçlarını daha yeni aldık. Dolayısıyla bir değişme çalışması bizim Bakanlığımızca yapılmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen eksikliğinin giderilmesi adına önümüzdeki dönem sözleşmeli öğretmen alacaklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, "Ağrı'da bir yıl önce atanan öğretmen sayısı 3 bin 200, ertesi yıl 2 bin 400 öğretmen bizden ayrıldı. Dolayısıyla oradaki insanlarımıza daha iyi, kaliteli, nitelikli eğitim verilmesi gerekiyor. Bu eğitimi de verebilmek için sürekliliği sağlamak lazım. Öğretmenlerin belli sürelerle oralarda kalabilmesi lazım ki öğrencileri tanısın, psikolojilerini, ailelerini tanısın. Bu da bir yıllık, 6 aylık, 8 aylık eğitimlerle olmaz. Diyoruz ki 5 yıl sözleşmeli kalsın performansına bakalım ondan sonrada kadrola alalım. 3 yıl daha çalışsın sonra istediği yere tayini çıksın" diye konuştu.

"EĞİTİM KALİTESİ ÖĞRETMENLE YÜKSELİR"

Türkiye'deki eğitimin kalitesinin mutlaka öğretmenle yükseleceğinin altını çizen Yılmaz, "Bu nedenle öğretmenlerimizi mutlaka desteklemek lazım, varsa her türlü sorunları çözmek lazım. Bizim buna gayret göstermemiz lazım. Ama öğretmenin de kendi bilgi birikimini ve tecrübesini öğrencisine aktaracağı sürece de o yerde tutabilmek lazım. Bunu tutabilmenin de yolunun bu sözleşmeli öğretmenlikten geçtiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.