Terör mağduru esnafın kredi faizi silinecek!

Terör mağduru esnafın kredi faizi silinecek!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörden mağdur olan esnaf için başlatılan kredi faiz borcunun silinmesinden 110 bin esnaf yararlanacağını ve Ramazan Bayramı’ndan önce bu faizin silineceğini açıkladı.

Terör mağduru bölgelerinde bulunan esnafın kredi faiz borcu Ramazan Bayramı öncesinde silineceğini açıklayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafa kredi verilmesi konusunda AK Parti hükümetleri döneminde ciddi adımlar atıldığını söyledi.
 
ESNAFA BAYRAM MÜJDESİ
 
Terörden zarar gören esnafa destek vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Tüfenkci, "TESKOMB Başkanımız Abdülkadir Akgül 'Terörden zarar gören esnafların kredi kooperatiflerine temerrüt faizlerini silelim' diye bir öneri getirmişlerdi. Biz de bunu tüm esnafa yaygınlaştırma kararı aldık. 400 milyon liraya yakın faizi bayramdan önce siliyoruz" şeklinde konuştu. Bölgede yıkılan dükkânların faaliyete geçmesi için çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Şırnak,Silopi ve diğer terör bölgelerinde zarar gören esnafın faizleri silinecek diye yola çıkıldı. Daha sonra tüm Türkiye'deki esnafların faizlerinin silinmesine karar verildi" dedi. 110 bin esnafın 392 milyon lira faiz borcu bulunuyor. Kalan miktar ise yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesi sağlanacak. Yapılandırma için başvuru tarihi üzerinde TESKOMB'un çalıştığı hafta başında esnafa duyurulacağı ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.