EURO 2016'da Collina'yı üzen hata!

EURO 2016'da Collina'yı üzen hata!
UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, EURO 2016'da hakemlerin gösterdiği performanstan genel anlamda memnun olduğunu belirtti.

Hakemlere sundukları maç önü analizlerinden büyük fayda gördüklerini belirten Collina, turnuvada şu ana kadar kendisini üzen bir büyük hata olduğunu söyleyerek İspanya-Hırvatistan maçını işaret etti.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısında Sergio Ramos'un penaltısını kurtaran Hırvat file bekçisi Danijel Subasic'in kale çizgisini terk ederek kendisine büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Kaleci çok öne çıktı ve bu, hakemler tarafından dikkate alınmadı. Bu hataydı. Maalesef bunlar oluyor ama hakemler tarafından oldukça iyi yönetilen bir maçta yaşanması beni üzdü" dedi ve yapılan toplantıda turnuvada yer alan hakemlere bu konuda uyarı yaptığını söyledi.
 
"Hakemler penaltı atışlarının kurallara uygun kullanılmasına dikkat etmeli. Kaleci çizgi ihlali yaptığında atış tekrarlanmalı çünkü bu durum penaltıyı kullanan tarafa büyük dezavantaj yaratıyor" diyerek, kalecilerin çizgide durması gerektiğini söyleyen Collina, IFAB'ın (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) mart ayında yaptığı kural değişikliğini hakemlere hatırlattı ve penaltı atışı sırasında kale çizgisini terk eden kalecilerin sarı kartla cezalandırılmasını talep etti.
 
IFAB'ın yeni kuralına göre, penaltı atışı sırasında kale çizgisini terk ederek öne doğru çıkan kalecinin sarı kartla cezalandırılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.